Virtuális valóság tartalmakat vezet be az Iberia egyes hosszútávú járatain, az eszközöket bérlés alapján lehet majd használni a repülőút során.

A spanyol légitársaság lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint egyelőre a tesztidőszak kezdődik meg, ennek során az Airbus A350-esekkel teljesített Madrid-New York, illetve az A330-200-asokkal repült Madrid-Tel Aviv járaton lehet majd találkozni az új szolgáltatással.

Az Inflight VR céggel közösen kifejlesztett újdonság a Pico eszközein érhető majd el, amelyekhez bérlés útján lehet a fedélzeten hozzájutni. Árakat az Iberia egyelőre nem közölt.

A tesztidőszak fél éves lesz, ennek tapasztalatai alapján dönt majd az Iberia arról, hogy milyen ütemben vezeti be a szolgáltatást a közép- és hosszútávú járatokon.

Fotó: Iberia

Az Inflight VR honlapja szerint a rendszer játékokon kívül filmeket, 360 fokos panorámaképeket, illetve vezetett videótúrákat is kínál.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Nikolas Jaeger, az Inflight VR alapítója a közlés szerint azt hangsúlyozta, hogy a virtuális valóságban megvan a potenciál arra, hogy teljesen átalakítsa az utazási élményt. Körülnézhet a célállomás utcáin, vagy akár relaxálhat is a landolás előtt.

Ignacio Toval, az Iberia Digital Transpofrmation programvezetője azt mondta 2017 óta dolgoznak együtt egy olyan VR-szolgáltatások, amely valóban új élményt nyújt az utasoknak. Ez pedig fontos eleme a légitársaság digitalizációjának, amely nem csak az utazásra lesz kihatással, hanem a jegykeresésre, utazás előtti készületekre is.