2019. július 13-14-én Zamárdiban rendezik meg az idei Red Bull Air Race versenyt – közölte a szervező.

Mint korábban megírtuk Budapest nem járult hozzá az idei verseny megrendezéséhez a szokásos belvárosi helyszínen, ezért kellett új helyszínt keresni a versenysorozat magyarországi állomásának.

A szervezők azt közölték, hogy az összes jegyet, amit a budapesti helyszínre adtak el visszatérítik, ezzel ahhoz a jegyeladóhoz kell fordulni, ahol a jegyet vásárolták. A balatoni helyszínen megrendezésre kerülő eseményre hamarosan bejelentik a jegyvásárlási lehetőségeket.

Forrás: RBAR

Az MTI a hét elején számolt be róla, hogy terepszemlét tartottak a Red Bull Air Race szervezői Zamárdiban kedden, miután a múlt héten Fonyód és Zamárdi vezetőivel is tárgyaltak a műrepülőverseny befogadásáról. Csákovics Gyula (független) akkor azt közölte, hogy a képviselő-testület egységes abban, hogy befogadná a repülős Forma-1-nek is nevezett versenyt.

Hangsúlyozta, Zamárdi és az egész Balaton számára óriási reklámértéke lenne a rendezvénynek, amelynek fő helyszíne a város 3 kilométer hosszú partszakasszal rendelkező szabadstrandja lenne, de a repülőket a környék településeiről is látni lehetne.
A polgármester nem tart attól, hogy a Balaton Sound utáni hétvégére, július 12-14-ére esne a verseny, „hiszen erről szól a főszezon”.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Elmondta, a repülők számára szóba jött a sármelléki, a siófok-kiliti és a szentkirályszabadjai reptér is. A szervezőknek még több hatósággal, szervezettel egyeztetniük kell, mielőtt meghozzák a végleges döntést – jegyezte meg.

A Főpolgármesteri Hivatal február elején jelentette be, hogy a főváros nem ad engedélyt a júliusra Budapestre tervezett Red Bull Air Race-re. Ezután Keszthely alpolgármestere ajánlotta városát és környékét a verseny balatoni helyszínéül, Hévíz és az általa üzemeltetett sármelléki Hévíz-Balaton Airport pedig háttérbázisként vállalta a támogatást, ha a szervezők a nyugat-balatoni térségbe vinnék a rendezvényt.

Itt a Red Bull Air Race programja 2019. július 13-14. Zamárdi

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!