A dél-ukrajnai Zaporizzsja és Budapest között indít járatot a Wizz Air jövő ősszel, a szomszédunkban lévő ország ipari központjának repülőteréről öt európai várost tesz elérhetővé a magyar hátterű légitársaság.

A Wizz Air a Twitteren jelentette be, hogy jövő márciustól kezdi el az új járatokat elindítani Bécsbe, Budapestre, Gdanskba, Vilniusba, Wroclawba és Krakkóba is elindítja járatait Zaporizzsjából. Későbbi tájékoztatásuk szerint a budapesti járatok 2020. március 29-én indulnak el, a légitársaság gépei hetente kétszer, csütörtökön és vasárnap közlekednek majd.

A város jelentős gazdasági központnak számít, vegyipara mellett fém- és alumíniumgyártása is kiemelkedő, és közelében található Európa egyik legnagyobb atomerőműve. A repülésrajongóknak a Motor Szics hajtómű- és gázturbinaüzem jelenthet némi csemegét, a nosztalgiázók a Zaporozsec márkájú autók gyárát tekinthetik meg.

Fotó: AIRportal.hu

A magyar hátterű légitársaság az elmúlt időszakban több járatot is indított Ukrajna és Magyarország között, Harkovba, Lvivbe és Odesszába is repülnek majd, előbbi két városba nyártól, utóbbiba már a téli menetrendi időszakban is.

A városból könnyen elérhető a szomszédos Dnyipropetrovszk és az Azovi-tenger üdülőhelyei is. A Wizz a turizmus mellett az üzleti utazások fellendülésére is számít. Ebben a társaság a vendégmunkások által generált utasforgalomra is támaszkodhat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.