Brüsszelbe, Harkovba és Lvivbe indít járatot a Wizz Air a jövő nyári menetrendi időszakban június elején Budapestről – jelentette be Stephen Jones, a magyar kötődésű légitársaság magyarországi igazgatója.

Elmondása szerint egy újabb, 14. repülőgép kerül a budapesti bázisra, ez teszi lehetővé a három új járat bejelentését, amelyekre már foglalhatók a jegyek. Brüsszel – Zaventem Nemzetközi Repülőtérre (BRU) minden nap, Harkovba hétfőn és pénteken, Lvivbe szerdán és vasárnap közlekednek a járatok.

Megegyezte, hogy a Wizz Air az új, brüsszeli járata mellett megtartja a charleroi-i útvonalat is. Mindegyik új járatot Airbus A321neókkal teljesíti a low-cost légitársaság.

Emellett Edinburghbe, Eindhovenbe, Szentpétervárra és Tel Avivba is több járat közlekedik jövő nyáron. Ezzel a magyarországi útvonalhálózat 86 célállomást tartalmaz.

Úti cél Járatsűrítés (heti)
Edinburgh, Skócia 3x→5x
Eindhoven, Hollandia 14x→16x
Szentpétervár, Oroszország 5x→7x
Tel-Aviv, Izrael 14x→17x

A brüsszeli járatnyitás nem meglepő, mivel versenytársuk, a LOT Polish Airlines is indít Brüsszel Nemzetközi Repülőtérre járatot, bár a lengyelek járata korábban, március végén indul.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu

A Wizz Air jelenleg 119 repülőgépes flottával 150 repülőtérre közlekedik és 25 bázist üzemeltet, idén 15 százalékos forgalombővülésre számítanak az előző évihez képest és megközelítheti a 40 milliót az utasok száma. Magyarországon 2019-re 5,6 millió utast várnak a tavalyi 5,2 millió után.

A mostani nyári időszakban 11,7 millió utast szállítottak eddig, 6 új repülőgép érkezett a flottába, még 271 repülőgép érkezik a flottába. Ezek kétharmada Airbus A321neo.

Forrás: Wizz Air