Immár ötödik hónapja bonyolít milliós forgalmat a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, az év első kilenc hónapjában 8.628.138 utas fordult meg Ferihegyen, mely az előző évi adathoz képest 9,8%-os emelkedést jelent.

Az anna.aero adatbázisában szereplő statisztika szerint ez már az ötödik olyan hónap a budapesti repülőtér életében, amikor 1 millió fölött volt a forgalom: május óta folyamatosan áttöri az egymilliós határt az utasok száma.

A szeptemberi 1.101.156 utasszám adat 8,2 százalékkal haladja meg az előző év szeptemberben elért 1.017.506-os számot.

Ennek eredményeként 2016-ban eddig a Liszt Ferenc repülőtér 8 millió 628 ezer utast kezelt, ez 9,8 százalékkal több, mint tavaly az első kilenc hónapjában, amikor 7 millió 855 ezer utas érkezett és indult Budapestről.

A repülőtér utasforgalma egy éve, 2015. júliusában lépte át először a bűvös egymilliós számot.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A kettes terminál madártávlatból a most épülő reptéri szálloda látványtervével. (Forrás: Budapest Airport) | © AIRportal.hu

A kettes terminál madártávlatból a most épülő reptéri szálloda látványtervével. (Forrás: Budapest Airport)


Az Anna.Aero a gépmozgások, illetve a kezelt áru mennyiségét nem közli, a Budapest Airport pedig nem frissítette az erre vonatkozó statisztikáját.

Tavaly a Budapest Airport a nyári főszezonban, júliusban, augusztusban és szeptemberben lépte át az egymilliós utasforgalmat, amely akkor is kétszámjegyű bővülést jelentett.

2015-ben a repülőtér 10.298.963 utast regisztrált, az idei évi utasszámot 11 millió fölé várják a szakemberek.

Amint arról beszámoltunk, az év eleje óta 11,3 százalékkal növekedett a légiáru forgalom is a budapesti repülőtéren. Ennek oroszlánrészét a cargo légitársaságok forgalma teszi ki, de ugyanilyen gyorsan növekedett az utasszállító gépek rakterében feladott ún. belly cargo is az üzemeltető közlése szerint.