1,6 százalékkal több, 1,6 millió utast szállított a Lufthansa-csoport Magyarországon 2016-ban, mint egy évvel korábban, a legnagyobb mértékben, mintegy 20 százalékkal a hévízi forgalom növekedett.

Antal Gábor, a német légitársasági csoport magyarországi vezetője ismertetése szerint a debreceni járat is hozta az elvárásokat, ugyanakkor nem tervezik sem a járatot teljesítő gép nagyobbra cserélését, sem pedig a frekvencia növelését. A járatot egyébként az ukrán és a román piacról is töltik, és nem csak a kiutazó, de a beutazó forgalomban is szerepe van a két szomszédos országnak.

A magyar piacon 50 éve jelenlévő Lufthansa Magyarországra Portugáliából 71, Spanyolországból 21, Franciaországból 19, Nagy-Britanniából 18, Németországból 12 százalékkal szállított több utast, mint egy évvel korábban. A magyar utasok körében Afrika felé nőtt a legnagyobb mértékben, 18 százalékkal a forgalom, Dél-Amerikába 14, Észak-Amerikába 11 százalékkal utazott több utas Magyarországról, míg a Közel-Kelet felé 22 százalékos csökkenés mutatkozik.

A legnagyobb utasforgalmat természetesen Európa felé bonyolítja a Lufthansa-csoport, ezeken a járatokon 1 százalék körüli növekedést tapasztaltak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu


A legnépszerűbb célállomások kontinensenként Johannesburg, New York, Mexikóváros, Tokió és Genf voltak.

Mintegy 3 százalékkal nőtt az üzleti eladások szintje, az összes eladott jegy egyharmadát vállalatok vásárolják. Jelenleg a interkontinentális járatokon 5 százalékot tesznek a business, és 1,5 százalékot a premium economy osztályt választó magyar utasok, ugyanakkor az észak-amerikai járatokon mindkét érték a duplája.

Peter Pullem, a Lufthansa régióért felelős vezetője a sajtótájékoztatón ismertette, hogy a Kelet-Közép-, és dél-európai régióban 16 ország 56 repülőtérén vannak jelen, ezeken a piacokon 1,3 százalékkal szállított a társaság több utast és a nyáron 9 százalékkal növelik a kapacitásokat.

A csoport 70 új gépet kap ebben az évben, ezek között lesznek A320neók, A350-esek és Bombardier CSeries-ek is. utóbbi típus már Budapest-Zürich járatok kétharmadát teljesíti.