Összesen 47 új járatot jelentett be a United Airlines, összesen napi 8700 székkel bővítik a kínálatot. Az új úticélok többsége belföldi, de lesz új nemzetközi összeköttetés is: szezonálisan elérhetővé teszik San Franciscót is Münchenből.

A United Boeing 777-200-asa a frankfurti repülőtér gurulóútján. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A United Boeing 777-200-asa a frankfurti repülőtér gurulóútján. (Fotó: AIRportal.hu)

A 47-ből a cég társaság közlése szerint 31 új járat lesz, köztük jelentős részben belföldi járatok. A nemzetközi hálózaton két fontos változás lesz: május 24-től szezonálisan elindítják a San Francisco és München közötti járatot, amely minden nap közlekedik majd.

A Boeing 787 Dreamlinerrel kiszolgált járat minden nap délután 2 órakor indul a nyugati parti városból, és másnap 10.25-kor landol a bajor gazdasági központ nemzetközi repülőterén. A járatpár naponta 12.10-kor indul és ugyanazon a napon délután 2.55-kor landol San Franciscóban.

Ezen kívül kisebb változás, hogy az amerikai légitársaság Boeing 777-300ER-re cseréli a 777-200-asokat a New York-Newark és Tel Aviv-Ben Gurion közötti járatán.

A belföldi hálózaton a gyűjtő-elosztó fő repülőterekről javítják a csatlakozásokat új járatok hozzáadásával. Összesen 13 városba növelik nyitnak útvonalakat és négy teljesen új célállomás is megjelenik a United térképén: Champaign/Urbana, Columbia, Rochester, és Santa Rosa is elérhetővé válik, utóbbi a legrövidebb United járat lesz, mivel a kiinduló állomás a 60 mérföldnyire fekvő San Francisco.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Emellett a United 15 már meglévő járaton növeli a frekvenciát, egyebek közt Denverből Fort Lauderdale-be, valamint Newarkról Portlandbe és Atlantába is több járat indul el az eddigiekhez képest.

A United ma a világ egyik legnagyobb légitársasága, partnereivel együtt naponta mintegy 4500 járatot üzemeltet öt kontinens 339 repülőterére. Az elmúlt évben 1,6 millió járaton 143 millió utast szállítottak 1220 repülőgépen.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!