A személyszállító légitársaságoknak közel hat százalékkal nőtt az értékesített utaskilométerben mért teljesítményük 2014-ben a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) adatai szerint.

A szervezet az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében ismerteti: 2013-hoz képest 5,9 százalékkal javult a szektor teljesítménye, ez a növekedés meghaladja az 5,6 százalékos tízéves átlagot.

A bővülés húzó térsége a Közel-Kelet és az ázsia-óceániai régió, valamint a kínai belföldi légiforgalom (+13,9 százalék) volt. A Közel-Keleten 13, Ázsia és Óceánia régiójában 5,8 százalékot javultak a mutatók. Európából 5,7, Észak-Amerikából 3,1 százalékos javulást jelentettek.

Az év egészében a kapacitásokat a légitársaságok 5,6 százalékkal emelték, így az összesített átlagos töltöttségi mutató 79,7 százalék lett.

Tony Tyler, az IATA vezérigazgatója azt mondta, 2014-ben 3,3 milliárd utast szállítottak az IATA tagtársaságai, ez 170 millióval több 2013-hoz képest. Az IATA a világ légi forgalmának 94 százalékát fedi le, 240 légitársaság a tagja.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!