A civilizációk bölcsőjének tartott Anatóliában termesztett búzából készülő, Törökország történelmében régóta honos kenyér került a légitársaság interkontinentális járatai üzleti osztályának étlapjára.

A légitársaság isztambuli bázisú catering vállalata, a Turkish DO&CO frissen készíti el a legősibb kenyeret, amelyhez Ömür Akkor díjnyertes török gasztronómiai történész és Çetin Şenkul akadémikus nyújtott további tanácsadást.

A kenyeret egy speciális zacskóban, még melegen, vajjal és olívaolajjal tálalják, és a főétkezés előtt szolgálják fel az Intercontinental Business Class utasai számára.

Forrás: Turkish Airlines

A Turkish Airlines „Legősibb Kenyér” projektje az anatóliai mezőgazdaság történetét idézi fel, amely körülbelül 12 ezer évvel ezelőtt kezdődött.

A légitársaság világszerte elismert fedélzeti étlapján a hagyományos török és a nemzetközi konyha ízeit egyaránt felvonultatja. A menüiben felhasznált alapanyagok 80 százalékát helyi termelőktől szerzi be, a fedélzeti ételkínálatot kiváló séfek készítik el nap mint nap a legfrissebb termékek felhasználásával.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az új menüelemet hivatalosan az Isztambulból New Yorkba közlekedő TK 3-as járaton mutatták be nemrégiben, amelyen a légitársaság egy filmet is bemutatott, amelyet Göbekli Tepe, Karahan Tepe és az Eufrátesz folyó régiójában forgattak a Török Kulturális és Turisztikai Minisztérium támogatásával.