A Lufthansa a D-AIUQ lajstromjelű Airbus A320-as repülőgépén elhelyezett speciális felirattal köszönti megnyitásának 25. évfordulóján a München Airportot.

Forrás: Lufthansa | © AIRportal.hu

Forrás: Lufthansa

A Lufthansa és a müncheni repülőtér együttműködése a kezdetekhez nyúlik vissza: 1992 május 17-én a Lufthansa Boeing 737-es volt az utolsó repülőgép, mely felszállt a régi, Riem repülőtérről.

Másnap reggel, pedig a német légitársaság – a repülőtér közeli kisvárosokról elnevezett – Erding és Freising nevű két repülőgépe volt az első, melyek egy időben szálltak le a repülőtér két, párhuzamos – déli és északi – futópályáján.

A Lufthansa 1995-ben döntött a müncheni hub továbbfejlesztéséről, amikor két darab szélestörzsű A340-es repülőgépét helyezte a repülőtéren működő bázisára.

Három évvel később pedig arról határozott a légitársaság, hogy a repülőtér üzemeltetőjével közösen építik meg a kettes terminált. Ez volt az első olyan projekt a világon, amikor egy repülőtér és egy légitársaság a kezdetektől fogva közösen hozott létre egy új terminált, beleértve annak tervezését, finanszírozását és építését is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A kettes terminál 2003-ban nyitott meg és már egy évvel később elérte az éves 10 milliós utasszámot. A terminált úgy tervezték, hogy az a legjobb szolgáltatást tudja nyújtani az átszálló utasoknak, valamint, hogy lehetőség legyen a további gyors kapacitásbővítésre is.

A két vállalat igazgatósága 2010-ben döntött a tavaly elkészült szatellit terminálrész megépítéséről, mely éves szinten 36 millióra növelte a Terminal 2 kapacitását. A müncheni kettes terminál az 2017-ben elnyerte a Skytrax legjobb repülőtéri terminál címét is.

A következő fontos mérföldkő a repülőtér és a légitársaság közös történetében pedig a Lufthansa új generációs A350-900-assal teljesített első menetrend szerinti járata volt 2017 februárjában. A Lufthansa első 15 darab A350-esét a bajorországi reptéren működő bázisáról üzemelteti.

Ajánló Bemutatták a Lufthansa A350-900 repülőgépét

Hatalmas hangárbuli keretében, több mint kétezer meghívott vendég előtt leplezte le és keresztelte meg legújabb repülőgépét a Lufthansa. A Münchenben megrendezett eseményen a Nürnberg nevet kapta a német légitársaság első Airbus A350-900 XWB szélestörzsű repülőgépe. Az eseményről és a repülőgépről készült képek galériánkban. Részletek…