A Koppenhága-Boston járaton repül először a SAS Scandinavian Airlines első Airbus A321LR-je, amely az üzleti osztályon teljesen sík ággyá alakítható üléseket kínál.

A légitársaság lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint az első A321LR típusváltozatú gépük 2020. szeptember 18-án teljesíti majd az első kereskedelmi járatát. A fedélzeten a szélestörzsű gépekhez hasonlóan három osztály lesz elérhető: a business-en 22, a premium economy-n 12, a turistán 123 ülés, összesen 157 férőhely lesz.

Az osztályokat nem csak az ülések mérete és a szolgáltatás színvonala, de a különböző hangulatvilágítás is megkülönbözteti majd.

Minden szék háttámlájában megtalálható lesz a fedélzeti szórakoztató rendszer képernyője, de USB-port és egyéb áramfelvételi pont is, emellett wifi-hálózat is rendelkezésre áll majd.

A bostoni útvonal ezen gépek segítségével már nem szezonális lesz, hanem teljes évben megmarad, hiszen a SAS közlése szerint a szélestörzsűekhez képest jóval könnyebb lesz utasokkal megtölteni a téli időszakban is. A mintegy 8 órás utat a nyári menetrendben még Airbus A330-300-asokkal teljesítik, később mindkét típus repül majd az 5900 kilométeres útvonalon.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Grafika: SAS

Mint arról az AIRportal is beszámolt, a SAS három darab Airbus A321LR-t vásárolt az Airbustól. A légitársaság közlése szerint a kisebb kapacitású, de hosszútávú járatokat teljesíteni képes A321LR elegendő flexibilitást nyújt, így könnyen tudják az utasigényekhez igazítani a kapacitásokat. A bostonin kívüli további, ezekkel teljesítendő járatokat jövőre jelentik be, de arra emlékeztetett a cég, hogy a gép képes elérni az Egyesült Államokat, Kanadát, a Közel-Keletet és Indiát is.

A skandináv légitársaság jövőre több új típust is bemutat, az A321LR mellett januárban debütál az első A350-900-asuk, amely már a cég új arculatát viseli majd.