A Norwegian lett az első légitársaság, amely hosszú távú járatain is ingyen internet hozzáférést biztosít, mostantól ez a szolgáltatás a fedélzetre lépés pillanatától elérhető.

Mostantól már a földön is működik a vezeték nélküli internethálózat a cég gépeinek fedélzetén (Forrás: Norwegian)

A légitársaság utasainak eddig meg kellett várniuk, hogy a repülőgép felszálljon, a Wifi csak ezek után működött a fedélzeten. Hasonlóan leszállásnál, alacsony magasságon már nem volt elérhető a hálózat.

A „gate-to-gate” Wifinek köszönhetően azonban már a fedélzetre lépés pillanatától használható lesz az internet, egészen a repülőgép elhagyásáig.

„Tudjuk, hogy az utasaink számára mennyire fontos a jó internetkapcsolat. Eddig voltak olyan időszakok, amikor ez nem volt elérhető, mostantól azonban a Norwegian a beszállás pillanatától egészen a repülőgép elhagyásáig biztosítja a Wifit. 2011-ben kezdtük el bevezetni a fedélzeti internetet, azóta utasaink milliói élvezhették az online kapcsolat előnyeit, így nagy örömünkre szolgál, hogy mostantól a „gate-to-gate” szolgáltatást is használhatják” – mondta Kurt Simonsen, a Norwegian digitalizációs ügyfélszolgálati igazgatója.

A Norwegian januárban jelentette be, hogy a a diszkont légitársaságok közül a világon elsőként ingyenes fedélzeti Wifit biztosít a hosszú távú járatain, amit a Boeing 787-9 Dreamlinereken kezdtek el bevezetni. Terveik szerint 2020-ra ezen típusok felén lesz elérhető a szolgáltatás.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.