Nem állítja üzembe vadonat új Airbus A350-eseit az Etihad Airways, ehelyett egyelőre a flaszteron pihentetik a gépeket.

Az anyagi nehézségekkel küzdő, átszervezés előtt álló Etihad Airways eddig három A350-est vett át, de a Simple Flying Twitteren összegyűjtött információkra hivatkozva azt írta, egyik gép sem jutott el még Abu Dzabiba.

Az első példány június elején érkezett vissza Toulouse-ba, miután Hamburgban lefestették, de pár nappal később a gép Bordeaux-ba repült és azóta is ott van. Ugyanígy járt július közepén a második Etihadnak gyártott A350-1000 is, ahogy a három héttel ezelőtt elkészült darab is ugyanerre a sorsra jutott.

A cég eredetileg 20-at rendelt a legnagyobb XWB-ből, egyelőre öt átvétele igazolt, úgy tűnik, a fennmaradó kettő is Bordeaux-ban tölt pár hetet, mielőtt kereskedelmi forgalomba állna.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A blog megkereste a légitársaságot, az Etihad azt írta, a cég átstrukturálása miatt megváltoztatták a gépek átvételének időpontját, de azt nem árulták el, hogy mikor érkezhetnek meg az A350-esek Abu Dzabiba, annyit jeleztek még, hogy a típus fontos része a társaság stratégiájának.

A pontos okot azonban senki nem tudja, vélhetően a cég pénzügyi helyzetével lehet összefüggésben, a társaság tavaly is 1,2 milliárd dollár veszteséggel üzemelt, a gépek árának legnagyobb részét azonban akkor kell kifizetni, amikor átveszik őket a gyártótól.

Az Airbus augusztus végéig meglévő kimutatásaiban eddig két gép átvétele szerepel, így ezeket a tranzakciókat vélhetően lezárták.