Kiterjeszti együttműködését a Swiss International Air Lines (SWISS) és a szintén svájci Helvetic Airways.

Forrás: Helvetic Airways

A Helvetic akár nyolc Embraer E190-E2 új generációs hajtóművekkel felszerelt repülőgépét adja bérbe ún. wet-lease, vagy másképp ACMI megállapodás keretében, azaz személyzettel, karbantartással és biztosítással együtt a svájci Lufthansa-leánynak.

A légitársaság jelenleg négy Embraer E190-es repülőgépét adja bérbe hasonló feltételek mellett a Swissnek.

A Helvetic Airways tizenkettő E190-E2-es repülőgépre rendelkezik megrendeléssel, mint korábban megírtuk, ezek a légitársaság kiöregedő Fokker 100-asait váltják. A korábbi tervek szerint a megrendelésből az első hét darabot 2019 év vége és 2021 ősze közötti időszakban veszi át a Helvetic.

A Helvetic Airways a tizenkét E190-E2 kötelező érvényű megrendelése mellett további tizenkét példányra szerzett vásárlási jogot, sőt a megrendelésből tetszőleges darabszámot a nagyobb E195-E2 változatra is konvertálhat a légitársaság.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Helvetic Airwaystől bérelt Embraerek időnként a Swiss budapesti járatain is helyettesítik a légitársaság saját repülőgépeit.

Akár 24 darab új generációs E2-es érkezhet a Helvetic Airways flottájába, sőt az E190-E2-esek mellett a nagyobb befogadóképességű E195-E2-esre is konvertálhat a légitársaság. (Forrás: Helvetic Airways)