A Holland Királyi Légitársaság tovább bővíti budapesti kínálatát, így az idei nyári csúcsidőszakban már egyes napokon öt, összesen heti 33 járat közlekedik Budapest és Amszterdam között – közölte lapunkkal a KLM.

Az utazási szabályok folyamatos változása, enyhítése miatt egyre többen váltottak jegyet a járatokra, ezért a KLM korábban azzal számolt, hogy a 2019-es szinttel megegyező, napi négy, azaz heti 28 járatot biztosít Budapestre az idei nyári menetrendben.

A légitársaság a folyamatosan bővülő kereslet miatt döntött most arról, hogy július 3. és augusztus 28. között, kedd és vasárnap kivételével a hét többi napján egy ötödik járatot is indít a magyar fővárosba, ezzel heti 33-ra növelve számukat.

Az új járat KL 1979-es számmal 17 órakor indul Amszterdamból, 18.55-kor landol Budapesten, ahonnan KL1980-as számmal 19.40-kor száll fel, és 21.45-kor érkezik vissza a Schiphol repülőtérre. Az új járatpárt Embraer E175 típusú géppel üzemeltetik.

Fotó: AIRportal.hu

A többi, már meglévő járat menetrendje változatlan: Budapestről reggel fél 7-kor, majd fél 12-kor, délután 2-kor és 5-kor szállnak fel Amszterdam felé.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A bővítéssel a KLM még kedvezőbb csatlakozást tud biztosítani az amszterdami átszállással utazóknak. A légitársaság az október 29-ig tartó nyári menetrendi időszakban 96 európai és 71 interkontinentális, vagyis összesen 167 célállomásra közlekedik.

A KLM a járvány kitörése előtt, 2019 nyarán naponta négy járatot biztosított Magyarország és Hollandia között, majd a pandémia során ideiglenesen, rövid időre felfüggesztette a légi összeköttetést a két ország között. Azonban az elsők között volt, amely visszatért Budapestre, 2020. május 4-én indultak újra budapesti járatai.