Az európai áramlásszervező Eurocontrol adatai szerint júliusban 35 százalékkal volt alacsonyabb a repülőgép-forgalom Európa fölött 2019-hez képest, és a hónap utolsó napjai további javulást mutatnak.

A szervezet a közösségi médiában tudatta, hogy júliusban a 2019-es forgalom 65 százalékát mérték Európában, ez 1 százalékponttal magasabb, mint a legutóbbi előrejelzésben várt adat.

Július utolsó hetében a Ryanair üzemeltette a legtöbb, 2175 járatot, ez 17 százalékkal marad el a két évvel ezelőtti szintjétől, a Turkish Airlines-nak 1300, az Easyjetnek 1000 járata közlekedett, a legtöbb gépet Spanyolország, Németország és Franciaország kezelte.

Forrás: Eurocontrol

Összességében az elmúlt héten 217 ezer járatot teljesítettek a légitársaságok Európa fölött, 77 ezerrel kevesebbet, mint két évvel ezelőtt, ami a 2019-es 68 százalékának felel meg.

A Eurocontrol augusztusra 69 százalékos szintet jósolt legutóbb, a múlt heti adatok alapján jó esély van arra, hogy a forgalom bár az eddigieknél lassabb ütemben, mégis a várt mértékben emelkedjen.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Június közepén még a két évvel ezelőtti szint felén volt a forgalom. A Eurocontrol június elején vázolt fel három lehetséges forgatókönyvet  a forgalom növekedésére.