A Tripadvisor weboldalt üzemeltető cég idén is díjazta az utazási szakma legjobbnak ítélt cégeit a felhasználóinak értékelései alapján. 

Forrás: Singapore Airlines

A Tripadvisor felhasználóinak értékelései alapján a cég a legjobb éttermek, hotelek és egyéb kategóriák mellett a legjobb légitársaságokat is minden évben elismeri a Tripadvisor Travelers’ Choice díjjakkal.

A felhasználók szubjektív értékeléseit az oldal egy éven keresztül online gyűjtötte.

A légicégeket régiónként is díjazzák, emellett a fedélzeti kiszolgálásban és egyéb szempontok szerint legjobbat nyújtókat is elismerik. Idén öt kontinens hatvankilenc légitársasága kapott valamilyen elismerést.

Az első, egyben legátfogóbb kategória a világ legjobb légitársaságait gyűjti össze, az utasok értékelései alapján. A TOP 10-es listára idén egyetlen európai cég tudott csak felkerülni, meglepetésre a brit low-cost Jet2 érdemelte ki a hetedik helyezést, egy hellyel megelőzve az egyébként Skytrax ötcsillagos minősítésével is rendelkező Qatar Airwayst.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A világ tíz legjobb légitársasága a Tripadvisor listája alapján sorrendben: Singapore Airlines, Air New Zealand, Emirates, Japan Airlines, EVA Air, Southwest Airlines, Jet2, Qatar Airways, Azul, Korean Air.

Az abszolút első helyezés mellett a Singapore Airlines két kategóriában is a legjobb fedélzeti szolgáltatást nyújtja a felhasználók szerint: a szingapúri cég gépein van a legjobb első és turistaosztályú kiszolgálás.

Az utazók szerint a legjobb üzleti osztállyal a Qatar Airways, míg a legjobb prémium turistaosztállyal az Air New Zealand gépein lehet találkozni.

A Jet2 golbális listán elért előkelő helyezése mellett egyből egy másik díjat is bezsebelhetett, a brit cég lett Európa három legjobb diszkont légitársaságának egyike.

Az öreg kontinens legkedveltebb hálózatos cégeit tömörítő listán nem állítottak fel rangsort a készítők, a díjazottak közé bejutott a KLM, a Finnair, a Lufthansa és az Austrian Airlines, az Aeroflot és némi meglepetésként az orosz S7 Airlines is.

Nagyobb meglepetést talán csak az Észak-Amerika legjobb hat légitársaságát felsorakoztató összesítés okozhat, a három nagy amerikai hálózatos, az American, a United, és a Delta triójából csak utóbbi került fel a szűkre szabott listára. A diszkont cégek ugyanakkor taroltak, a Southwest, az Alaska Airlines, a Jetblue és a Westjet egyaránt kiérdemelte az elismerést.