A cégcsoport által megrendelt és várhatóan 2022-től érkező Boeing 787 Dreamliner több példányát maga a Lufthansa is flottájába veszi majd.

Erről az Aerotelegraph kérdésére válaszolva nyilatkozott Carsten Spohr, a vállalat vezetője. A 20 darab 787-9-es változatra szóló megrendelés 2019-es leadásakor még nem tudták vagy nem akarták megmondani, hogy mely taglégitársaságok állíthatják üzembe a típust.

Az akkori grafikákon ugyanakkor az Austrian és a Swiss arculati elemeit viselő példány mellett egy Lufthansa-festésű is szerepelt.

Forrás: Lufthansa

A légitársasági csoport vezetője most a 2020-as pénzügyi eredmények ismertetésekor kérdésre válaszolva megerősítette, hogy a Lufthansa biztosan üzemeltetni fogja a típust, a kivonásra ítélt Airbus A380-asok és A340-600-asok, valamint Boeing 747-esek helyett fogják bevetni őket.

Arról még Spohr szerint nem született döntés, hogy a kötelező érvénnyel megrendelt 20 példány hogyan fog megoszlani a taglégitársaságok között, és mely bázisokra kerülnek majd, és nem tudni, a Lufthansa lehívja-e a 20 darabra szóló opciót.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az viszont már tudható, hogy a Boeing legnagyobb népszerűségnek örvendő, bár gyártási hibákkal terhelt új generációs típusából a céghez az elsők 2022-ben érkezhetnek meg, az utolsót pedig három évvel később venné át.

Ezzel kapcsolatos múlt heti hír, hogy a német légitársaság átalakítaná az üzleti és prémium turista osztályt, illetve előbbit teljesen újra is tervezné, ez a kabintermék vagy a Dreamlinerben, vagy az Airbus A350-esben mutatkozhat be.