A klasszikus görög és spanyol célállomások mellett a Karib-térségbe és az Egyesült Államokba is közlekedik a Lufthansa-csoport a nyári csúcsidőszakban. A vállalat az utasok érdeklődésének erős növekedésére számít, bár ezt a nézetét taglégitársasága, a Swiss nem osztja.

A Lufthansa Frankfurtból 20, Münchenből 13 új célállomást tesz elérhetővé, a Swiss Zürichből két új járatot indít és több, köztük tengeren túli útvonalat nyit újra, az Austrian pedig hetente 150 járatot üzemeltet nyaraló központokba.

Harry Hochmeister, a Lufthansa-csoport igazgatóságának tagja hangsúlyozta, arra számítanak, hogy nagyon sok ország lazítani fog a beutazási szabályokon, emellett az oltási programok is segítik majd a turizmus újraindulását. Amint a korlátozások enyhülnek, hatalmas érdeklődésre lehet számítani – hangsúlyozta.

Forrás: Lufthansa

A hagyományos nyaraló célállomásokon kívül a német légicég a Kanári-szigetekre és Görögországra fókuszál, de indulnak járatok Frankfurtból Rijekába, a tunéziai Dzserba szigetére, Páfoszra, Ponta Delgadába és Várnába is. Münchenből Jerez, Míkonosz, Preveza és Zákinthosz is elérhető lesz.

A Eurowings a hosszútávú járatokra is ráerősít, hetente háromszor közlekedik a fapados cég Punta Canába, kétszer Mombasába, ahonnan Zanzibárba repülnek tovább a gépek, júniustól pedig az alaszkai Anchorage is felkerül a kínálatába.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Swiss közleménye szerint a nyár első felében nagyon alacsony lesz az érdeklődés a járatok iránt, és a főszezonban sem lehet tumultusra számítani. Emiatt az eredetileg tervezetthez képest jóval visszafogottabb menetrendet állítottak össze.

A svájci légitársaság összesen 85 célállomásra repül majd Zürichből és 43 városba Genfből. Ezek között négy új összeköttetést emeltek ki: Zürichből Tallinba és Billundba is el lehet majd jutni, Genfből pedig Szantorínire és Madeirára.

A Swiss a 2019-es kínálatához képest a járatok 65 százalékát fogja elindítani a július-szeptemberi időszakban.

Fotó: AIRportal.hu

Az Austrian Airlines a lapunkhoz eljuttatott közleményében azt írta, több mint 20 útvonalat indít újra a nyári csúcsidőszakban: ismét repül majd Barcelonába, Göteborgba és Oslóba, emellett Ammánba, Bangkokba, Montreálba, Chicagóba, New Yorkba és Tokióba is közlekedni fog.

A fő fókusz azonban Görögországon, Cipruson, Spanyolországon, Olaszországon és Törökországon lesz, amelyek városaiba hetente több mint 150 járatot indít az osztrák légitársaság.

Fotó: Austrian Airlines

Mint arról korábban beszámoltunk, a Brussels Airlines a nyáron újraindítja budapesti járatát, továbbá 18 afrikai és észak-amerikai interkontinentális útvonal mellett 60 rövid- és középtávú útvonallal tervez.

A légitársaság utazásszervező partnereivel nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a népszerű görög, spanyol és portugál szabadidős úti célok felé kínáljon minél több összeköttetést.