A nyári menetrendben fokozatosan újraindítja európai hálózatát a Brussels Airlines, a szabadidős úti célokra helyezve hangsúlyt 78 útvonalat kínál a légitársaság, március végétől Budapestre is közlekednek a gépei.

Az idei nyári menetrendben 18 afrikai és észak-amerikai interkontinentális útvonal mellett 60 rövid- és középtávú útvonallal tervezi hálózata újraindítását a Brussels Airlines – közölte a légitársaság.

A légitársaság utazásszervező partnereivel nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a népszerű görög, spanyol és portugál szabadidős úti célok felé kínáljon minél több összeköttetést.

A Brussels Airlines most még nagyon kis kapacitást kínál Európán belül, az is leginkább az eddig is szinte zavartalanul működő afrikai hálózat ráhordó funkcióját látja el.

Áprilistól a helyzet gyökeresen megváltozik, fokozatosan újraindul a forgalom az európai útvonalakon.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu

Az elsők között Alicante, Athén, Barcelona, Bilbao, Bologna, Budapest, Catania, Faro, Gran Canaria, Iraklió, Kos, Krakkó, Lisszabon, Madrid, Malaga, Nápoly, Nizza, Oslo, Porto, Prága, Róma, Stockholm, Tel Aviv, Tenerife, Valencia, Vilnius és Varsó irányába indulnak újra a járatok márciusban és áprilisban.

Budapestre március 28-tól, a 2021-es nyári menetrend első napjától közlekednek ismét a Brussels Airlines gépei hetente négy alkalommal (hétfő, csütörtök, péntek, vasárnap).

Májustól Dubrovnik, Edinburgh, Ibiza, Milánó-Linate, Moszkva, Palermo, Palma de Mallorca, Rodosz, Split és Bécs is újra felkerül a légitársaság térképére, júniustól pedig Bari, Birmingham, Korfu, Florence, Göteborg, Szentpétervár, Jereván és Zákintosz is elérhető lesz, emellett több meglévő útvonalon is nő a járatok száma.

Washington D.C. és New York irányába június 14-től, Montrealba június 15-től indulnak újra a járatok a 2020. március 21. óta tartó leállást követően, továbbá az afrikai útvonalakon is nő a frekvencia a nyári csúcsidőszakban. A hosszútávú hálózaton a heti járatszám a mostanihoz képest a triplájára nő.

Forrás: Brussels Airlines

Augusztustól a Brussels Airlines átveszi a Lufthansától napi két, Brüsszel-Frankfurt járat üzemeltetését, a német reptér új célállomás lesz a légitársaság hálózatában, kedvező átszállási lehetőségeket kínálva az anyavállalat hosszútávú járataira.

A Brussels Airlines 2021. május végéig korlátlan rugalmas átfoglalást kínál utasainak, ezt követően pedig egyszeri alkalommal engedi külön átfoglalási díj felszámítása nélkül a repülőjegy módosítását.