A TIACA, vagyis a Nemzetközi Légi Áruszállítási Szövetség a kuratóriumi tagjai közé választotta a budapesti repülőtér cargo-csapatát. A csatlakozással a Budapest Airport közleménye szerint az üzemeltető vállalat megerősítheti nemzetközi kapcsolatait, a legmeghatározóbb szakmai szereplőkkel dolgozhat együtt, betekintést nyerhet a legmagasabb szintű iparági riportokba és innovációkba, valamint befolyásolhatja a légiáru-szállítás területén születő jövőbeni döntéseket.

A repülőtér-üzemeltető lapunkhoz eljuttatott közlése szerint a Budapest Airport 2022 márciusában írja alá a csatlakozási dokumentumot, amelynek megfelelően szavazati joggal rendelkező kuratóriumi tagként vesz majd részt a szervezet munkájában.

A legnagyobb globális cargo-szervezethez történő csatlakozástól a Budapest Airport a kapcsolatrendszerének bővítését várja, emellett a légi áruszállítás digitalizálása, a folyamatok, a technológiai és egyéb fejlesztések, valamint a szabályozási környezet terén kívánja a kiaknázni az együttműködés adta lehetőségeket.

(Fotó: Budapest Airport/Baranyi Róbert)

A Nemzetközi Légi Áruszállítási Szövetség (The International Air Cargo Association – TIACA) nemzetközi nonprofit testület, amely a légi áruszállítási ágazat minden szereplőjét összefogja, beleértve a szállítmányozókat, földi kiszolgálókat, repülőtereket, légitársaságokat és gyártókat egyaránt.

A szervezet az 1990-es évek eleje óta azon dolgozik, hogy biztonságos és egységes légi árufuvarozási iparágat hozzon létre, amely modern technológiákkal és gyakorlatokkal, fenntartható és méltányos módon szolgálja a kereskedelmet és a társadalmi fejlődést világszerte.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A szövetség ezen kívül támogatást nyújt a tagok cargo-tevékenységének fenntartható fejlesztéséhez, továbbá oktatási programok révén segíti a fejlődésüket. A TIACA-nak jelenleg 400 tagja van világszerte.

„A budapesti repülőtér légi áruszállítás terén elért fejlődése nem csupán a nálunk kezelt árumennyiség növekedéséről szól, hanem a teljes környezetről, ökoszisztémáról, amely a cargo köré épült. Nagyon jó úton haladunk afelé, hogy a régió elosztóközpontja legyünk, és ebben nagyon sok kollégánk, a hatóságok és partnerünk kitartó és színvonalas munkája benne van, amelynek bizonyítéka a TIACA-hoz való csatlakozásunk is” – emelte ki a közlemény szerint Kossuth József, a Budapest Airport cargo-vezetője.