Megkapta a működéséhez szükséges jóváhagyást az Amazon drónos csomagszállító üzletága az USA Szövetségi Légügyi Hivatalától.

A Prime Air drónflottájának egyik tesztpéldánya (Fotó: Amazon)

A Prime Air a Wing Aviation (Google/Alphabet) és a UPS után a harmadik vállalat, amely az Egyesült Államokban drónokat használhat megrendelések kézbesítésére.

A CNBC értesülései szerint az üzemelési engedély megszerzése után az Amazon a tervek szerint megkezdi a szolgáltatás éles tesztelését, azonban ennek pontos menetrendjéről még nem nyilatkoztak.

A vállalat alelnöke, David Carbon szerint a jóváhagyás fontos lépés a kézbesítések megkezdéséhez, és egyben bizonyítja, hogy az Amazon által kidolgozott üzemelési és biztonsági eljárások az FAA szerint is megfelelők az autonóm drónok működtetéséhez.

A Prime Air ugyanakkor hangsúlyozta azt is, hogy drónflottája még nem képes a tömeges kézbesítések kiszolgálására.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A technológiát továbbfejlesztik az FAA-vel és más országok hatóságaival közösen, hogy az eszközök a későbbiekben teljesen beilleszthetők legyenek a légiközlekedés rendszerébe, az egész világon.

Az Amazon 2013-ban állt elő a drónos csomagküldő szolgálat ötletével, majd 2015-től, a tesztekre szóló hatósági engedély megszerzése óta folytak a kísérletek. Később, a 2019-ben az FAA-hez benyújtott dokumentumok alapján egyelőre alacsony népsűrűségű területek felett és csak 2,3 kg (5 font), vagy annál könnyebb csomagokkal indulna a szolgáltatás.