A jövő téli menetrendi időszak egy részében is megmarad az El Al napi két járata Tel Avivba, a döntést a kiemelkedően jó tavalyi téli utasforgalom miatt hozta meg a légitársaság.

Váradi János, az izraeli légitársaság magyarországi irodájának vezetője az AIRportal.hu érdeklődésére elmondta, a jegyértékesítésből származó bevételük tavaly 9 százalékkal emelkedett az előző évihez viszonyítva, utasforgalmuk meghaladta a 150 ezret, a járatok töltöttsége átlagosan 89 százalék volt, a decemberi, gyengébb hónapokban is 86 százalékra töltötték a járatokat.

A cég év közben az Up by El Al terméket megszüntette, így most már full service légitársaságként szolgáltatnak, az utasok kapnak fedélzeti ellátást és két kézipoggyászt (egy kisebbet és egy nagyobbat) is felvihetnek a fedélzetre.

Az adatok azt mutatják, hogy a visszaállás sikeres volt, mivel Váradi János tájékoztatása szerint ezt követően jelentősen nőtt a kereslet a járatok iránt.

Forrás: Boeing

Ez után döntött úgy a társaság, hogy a 2019/2020-as téli menetrendi időszak legnagyobb részében (január és február hónapokat leszámítva) megmarad a heti 12 járat, szombat kivételével minden nap két El Al járat indul majd Tel Avivba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az erősödő konkurenciával kapcsolatban Váradi János elmondta, Magyarország és Izrael között tavaly mintegy 430 ezer utas volt, 10 légitársaság üzemeltetett 2530 járatot, a piaci egyre bővül, ezért a cég nem aggódik az erős verseny miatt.

Az El Al a negyedik negyedévben kezdi el a kisebb, 8-as Dreamlinerek üzembe állítását, de Budapest nem szerepel a célállomások listáján. A tengerentúli járatok mellett Londonba, Párizsba és Athénba fognak közlekedni.