A vártnál több jegyet adott el a kora nyári járatokra az Easyjet, ezért a brit fapados légitársaság a tervezettnél 10 százalékkal nagyobb kapacitást dob a piacra szeptemberig.

A légicég terveiről Johan Lundgren vezérigazgató beszélt a Reuters szerint a június 30-ával véget ért pénzügyi negyedév üzleti jelentése után.

Közlése szerint a késő nyári járatokra a vártnál sokkal több foglalás érkezett annak ellenére is, hogy az Egyesült Királyságba Spanyolországból hazatérőkre ismét 14 napos karantén vár.

Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu

Korábban a július-szeptemberi időszakra a tavalyihoz képest 30 százalékos kapacitást terveztek, de a kedvező piaci folyamatok miatt 40 százalékra növelik a teljesítményüket.

A légitársaság számításai szerint nagyjából százzal több útvonalon repülnek majd az Egyesült Királyságból. A vezérigazgató azonban figyelmeztetett, hogy nagyon nagy a bizonytalanság a piacon, senki nem tudja, hogy mire lehet majd számítani a téli időszakban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A kedvezőbb előzetes foglalási adatok azt is jelentették, hogy az Easyjet a vártnál kevesebb pénzt „égetett el”. A június 30-án zárult negyedévben 324,5 millió font veszteséggel működött a cég, de a várakozások szerint a következő időszakban ennél kisebb mínusszal zárhatnak majd.

Az Easyjet két fő riválisához, a Wizz Airhez és a Ryanairhez képest jóval visszafogottabb kapacitás-bővítést hajtott végre, az ír és magyar fapados szeptemberre már a tavalyi kapacitások 70 százalékát piacra dobja.