A brit Virgin Atlantic légitársaság is csatlakozik az easyJet Worldwide szolgáltatásához, így a két cég utasai számára biztosított az átszállás egyes járatok között a gatwicki repülőtéren.

Az easyJet közlése szerint a megállapodás értelmében már keddtől biztosítják a csatlakozást, így akár Barcelonából Orlandóba, vagy Edinburgh-ből Las Vegasba is el lehet jutni. A Virgin járathálózatában emellett Antigua és St. Lucia is elérhetővé válik az easyJet honlapján keresztül foglalóknak.

Johan Lundgren a bejelentéssel kapcsolatban örömének adott hangot, amiért a légitársaságok és a repülőterek is ennyire pozitívan fogadták a kezdeményezést. A Worldwide szolgáltatáson belül eddig több mint 4 ezer egyéni foglalást bonyolítottak.

A Virgin Atlantic csatlakozásával már a hatodik légitársaság csatlakozik a Worldwide szolgáltatáshoz. Eddig a Norwegian, a Westjet, a Thomas Cook, a Corsair, a La Compagnie, az Aurigny és a Loganair biztosítja az átszállást az easyJet egyes járataira. A következő hónapokban csatlakozik még a Singapore Airlines és fapados leányvállalata, a Scoot, előbbi Milánó-Malpensán, utóbbi pedig Berlin-Tegelen csatlkaozik majd az easyJet járatokra.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A 2017-ben indított kezdeményezés először csak Gatwicken volt elérhető, de mára Milánó-Malpensán Berlin-Tegelen Velence-Marco Polón, Amszterdamban, Párizs Charles de Gaulle-on és Orly-n, valamint Edinburghben is biztosított egyes járatok között az átszállás. A bővítéssel az easyJet utasok fele, nagyjából 53 millió utas tudja igénybe venni a szolgáltatást. A légitársaság legalább 2,5 órás csatlakozási idő esetén biztosítja a szolgáltatást.