A világ tíz legbiztonságosabb diszkont légitársasága közé sorolta a Wizz Airt az Airlineratings.com, a világ egyetlen, a cégek biztonságát és szolgáltatásait értékelő szervezete – közölte lapunkkal a légitársaság.

Az Airlineratings.com számos tényezőt vizsgálva alakítja ki rangsorát. Közéjük tartoznak a légi közlekedést irányító hatóságok, iparági és kormányzati szervezetek jelentései, a légitársaságok balesetekről és súlyos incidensekről vezetett statisztikái, valamint vizsgálják az adott vállalat jövedelmezőségét, iparági etalont jelentő biztonsági kezdeményezéseit és a flotta átlagéletkorát.

Ezen szempontok alapján került a világ tíz legbiztonságosabb diszkont légitársasága közé a Wizz Air.

Az elismerés megerősíti, hogy a vállalat jó úton jár a biztonságot előtérbe helyező stratégiájával.

Az egyik legfiatalabb flotta Európában

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu

A Wizz Air a világ egyik legfiatalabb, jelenleg 115 darab Airbus A320, A321ceo és A321neo repülőgépből álló flottáját üzemelteti, amelynek átlagéletkora mindössze 4,7 év – olvasható a közleményben.

A légitársaságnak további 274 repülőgépre van megrendelése a világ leghatékonyabb egyfolyosós típusából, az Airbus A321neóból.

A Wizz Air Európa vezető karbantartó cégeivel dolgozik együtt, hogy fiatal és modern flottáját kifogástalan állapotban üzemeltesse.

A légitársaság 2004-es megalapítása óta a Wizz Air sok időt és energiát áldozott arra, hogy biztonsági eljárásai, személyzetének ki- és továbbképzései világszínvonalúak legyenek. Ennek egyik bizonyítéka, hogy a légitársaság tavaly Budapesten nyitotta meg Európa egyik legmodernebb képzési központját, a Wizz Air Training Centre-t.

Az integrált képzési központban egymás mellett zajlik a pilóták és az utaskísérők képzése. A létesítmény két Airbus A320 pilótafülkét modellező, mozgó szimulátorral van felszerelve, helyet kapott benne egy ultramodern, a kabinban vészhelyzet esetén szükséges eljárásokat oktatató berendezés, valamint egy új generációs tűzoltási kiképző központ is.

Zöldebb és csendesebb gépek a budapesti flottában

A Wizz Air ma 14 ország 25 bázisáról üzemeltet járatokat, amelyek közül a budapesti a legnagyobb. A magyar fővárosban 14 korszerű Airbus A320 és A321 repülőgép teljesít szolgálatot. Márciusban érkezett a bázisra a Wizz Air első A321neo repülőgépe, amelyhez azóta három újabb csatlakozott.

Az A321neo a legmodernebb technológiát képviseli a légiközlekedésben, zajterhelése 50 százalékkal alacsonyabb a korábbi modellekéhez képest. Üzemanyag-fogyasztása 20, nitrogén-oxid-kibocsátása csaknem 50 százalékkal kevesebb, így a Wizz Air a legkisebb ökológiai lábnyommal rendelkező európai légitársaság.

Diederik Pen, a Wizz Air ügyvezető alelnöke és üzemeltetési igazgatója elmondta: „A biztonság továbbra is a legfontosabb a Wizz Air számára, ezért büszkék vagyunk, hogy a világ tíz legbiztonságosabb diszkont légitársasága közé választottak minket. A besorolás megerősít bennünket, hogy jó úton járunk, amikor a biztonságot tekintjük elsődleges szempontnak, és hogy tavaly megérdemelten kaptuk meg az az Airlineratings.com-tól az elérhető legmagasabb, 7 csillagos biztonsági minősítést. Feltett szándékunk, hogy a biztonság mellett páratlan utazási élményt biztosítsunk utasainknak kiterjedt hálózatunk több mint 650 útvonalán, amely 44 ország 147 úti célját köti össze.”