A Wizz Air repülhet öt nyugat-balkáni útvonalon Budapestről: a magyar hátterű diszkont cég közlekedik majd Tiranába, Podgoricába, Szkopjébe, Szarajevóba és Pristinába 2017 áprilisától.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója sajtótájékoztatón bejelentette: csütörtökön aláírják a szerződést a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal, amely biztosítja a kapacitások mellett az esetleges kompenzáció mértékét is.

A járatok az első időszakban hetente kétszer, szerdán és vasárnap közlekednek 2017 áprilisától, a várakozások szerint a töltöttség ebben az időszakban 50 százalék fölé várható.

A Wizz Air feladata, hogy stimulálja a piacot és minél nyereségesebben üzemeltesse a járatokat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A Wizz Air új járatai Budapestről

Kép - AIRportal.hu Budapest Ferihegy Airport (BUD/LHBP)
* Egy útra, beleértve az adókat és a nem választható költségeket

Váradi József hangsúlyozta: az állammal kötött szerződés egy biztosíték, hogy a keletkező veszteséget megtérítik, de a cél, hogy nyereségesek legyenek a járatok. Ugyanakkor sok a bizonytalanság a járatokkal kapcsolatban, nem tudni például azt, hogy mennyire lesz sikeres a piacok stimulálása.

A vezérigazgató megjegyezte, hogy ezeket a járatokat már valaki repülné, ha gazdaságosan üzemeltethető lenne, a magyar államnak is gazdasági kapcsolatok miatt fontosak ezek az útvonalak, amelyet korábban a Malév is üzemeltetett.

Jövőre megérkezik a Wizz Air tizenkettedik gépe a budapesti bázisra, ezekkel a gépekkel Váradi József szerint ki lehet szolgálni az útvonalakat úgy, hogy ne okozzon zavart a hálózatban. Emellett hangsúlyozta, hogy az új útvonalakkal együtt Magyarországról már 68 célállomás érhető el a Wizz Airrel, ennyit még anno a Malév sem biztosított Budapestről.