Alig pár hónapja üzemel, de máris Airbus A380-assal repülne az Egyesült Államokba a vietnami Bamboo Airways – írta a Financial Times alapján a Business Traveller.

Trinh Van Quyet, a légitársaság vezetője azt mondta, már beadták a kérelmet az Egyesült Államok hatóságainak a járat üzemeltetéséhez, az első részletek most derültek ki. Elmondása szerint ha még ebben az évben megkapják az engedélyt, akkor 2020 első negyedévében kezdenének repülni az Egyesült Államokba.

Egyelőre két város jött szóba, Los Angeles és San Francisco, a Bamboonak még azt kell eldöntenie, hogy a fővárosból, Hanoiból, vagy legnagyobb népességű településről, Ho Si Minh-városból közlekedjenek-e a két nyugati parti metropoliszba a bérelt A380-assal.

A magát hibridnek nevező légitársaságnak egyelőre nincs hosszútávú járat teljesítésére képes gépe, jelenlegi flottájában Airbus A320-as családba tartozó gépek vannak, emellett a Boeing 787-9-es Dreamlinerre van élő szerződése, 30 darabot rendelt meg a gyártótól.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az ingatlanfejlesztésben érdekelt FLC Group birtokában lévő fuvarozó így már eddig sem volt híján az ambiciózus terveknek, de az Airbus A380-as üzemeltetése a Business Traveller által megkérdezett szakértő szerint minden eddiginél nagyobb kihívás lehet a Bamboo számára.

David Yu szerint a gép kiszolgálásán és üzemeltetésén kívül az A380-as által kínált kapacitás lekötése is hatalmas feladat egy légitársaságnak, emellett az amerikai piacra való belépés sem lesz problémáktól mentes.

Fotó: Bamboo Airways

A Bamboo mellett az ország nemzeti légitársasága, az állami tulajdonú Vietnam Airlines is tervbe vette az amerikai járatok üzemeltetését, miután az Egyesült Államok 1-es kategóriába sorolta az országot. A Vietnam Airlines korábbi közlések szerint Airbus A350-1000-essel, vagy Boeing 777X-szel szeretne repülni, de egyelőre még nem adtak le megrendelést egyikre sem.