ACJ350 XWB néven kínálja a kompozit anyagok felhasználásával gyártott új szélestörzsű típusát az Airbus az üzleti és VIP repülőgépek, azaz corporate jetek iránt érdeklődő vásárlók részére.

Az Airbus A350-900 XWB repülőgéptípusból kialakított ACJ350 XWB 270 m2-es területet kínál az utasok számára. A repülőgép ultra nagy hatótávolságú változata 25 utassal a fedélzetén akár 22 órás repülésekre is képes lesz, amely mintegy 10 800 tengeri mérföldre, vagy 20 000 km-re repítheti utasait.

Annak érdekében, hogy az ACJ350 XWB repülőgépek minél könnyebben a megrendelő személyes igényeire alakíthatók legyenek a gyártó kidolgozta az Easyfit rendszerét, azaz több száz rögzítési pontot alakított ki az utastérben, melyek segítségével a VIP kabin-konfigurációt készítő cégek könnyebben beszerelhetik az exkluzív és egyedi belsőket, válaszfalakat, berendezési tárgyakat.

A szénszálas anyagokból készült repülőgéptörzsek esetében ezeknek az előre kialakított rögzítési pontoknak különös jelentősége van, mert így gyorsabb és egyszerűbb lesz a fedélzet kialakítása, valamint a sokszor nagy kihívást jelentő tanúsítási eljárásokban is könnyebb dolga lesz az ezeket használó cégeknek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Ilyen is lehet az ACJ350 XWB fedélzete. (Forrás: Airbus) | © AIRportal.hu

Ilyen is lehet az ACJ350 XWB fedélzete. (Forrás: Airbus)


Az első Airbus A350-900 XWB repülőgép 2014. decemberében állt forgalomba és a jelenleg fejlesztés alatt álló, hosszabb törzsű A350-1000 típussal együtt mintegy 800 darabra érkezett megrendelés, több, mint 40 vásárló részéről.

Az Airbus corporate jet üzletága által eladott és jelenleg forgalomban lévő repülőgépek száma jelenleg 180 darab és a világ minden pontján lehet találkozni velük.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!