Az Air France-KLM légitársasági csoport 52 új járatot indít a 2016-2017-es téli menetrendben és folytatja a flotta modernizációját is.

 | © AIRportal.hu

A társaság lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint az október 30-án életbe lépő menetrendi időszakban 3,7 százalékkal növelik a kapacitásokat a tavaly téli menetrendhez viszonyítva. A hosszútávú hálózaton 2, az európaiakon 3,3, a Transaviánál 28,6 százalékos fejlesztést hajtanak végre.

A hosszútávú hálózaton kilenc új célállomást vezet be október végével az Air France-KLM, egyebek közt Miami, Teherán, Accra, Windhoek is felkerül a cégek térképére. Egyes járatokat bár a nyári menetrendben már üzemeltették, döntés született a téli időszakban való folytatásról.

Az európai piacon 12 új célállomás válik elérhetővé, egyebek közt Biarritz, Galsgow és Oran, de Southampton, Genova és Alicante is elérhető lesz a francia-holland légitársasággal.

A legtöbb új kapcsolatot a Transavia alakítja ki, ebből 17 a legújabb, müncheni bázisról indul majd, ezzel 76-ra emelkedik a kiszolgált városok száma 25 országban. Az új célállomások többnyire dél-európai városokból kerülnek ki.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Emellett az Air France-KLM a flottában is változásokat tervez, az időszak végére tízre emelkedik a 787-es flotta mérete, ebből nyolc a KLM-nél áll forgalomba. A Transaviához hét új Boeing 737.es érkezik, és a csoport befejezi a Boeing 777-esek kabinjaiban az új, World Business Class kialakítását.