Air Baltic Airbus A220-300-asokat és Sun Express Boeing 737-eseket is bérelt a Lufthansa a nyári menetrendi időszakra, müncheni bázisára. Előbbiek Budapestre is közlekednek majd, senki ne lepődjön meg tehát, ha majd a lettek gépébe kell beszállnia.

A Routes Online adatbázisa szerint az Air Baltic gépei a müncheni bázisra kerülnek, és Bukaresbe, Budapestre, Luxembourgba és Lyonba közlekednek majd napi rendszerességgel.

Az Airline Watch szerint a német légitársaság két darab A220-ast bérelt a Martin Gauss vezette lett légitársaságtól személyzettel együtt, wet-lease szerződéssel, a március 30-tól október 26-ig tartó nyári menetrendi időszakra.

Az AIRportal.hu megkeresésére Boris Ogursky, a Lufthansa európai szóvivője megerősítette az értesülést. A lépés a megnövekedett utazási igényekre válaszul született.

A lett A220-asokat a budapesti járatok közül a 1674/1675-ös, Budapestre 08.30-kor érkező és 09.05-kor visszainduló járatpárra állítják be, és a cég szerint a stabil üzemelést szolgálják.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A szóvivő arra a kérdésre, hogy a gépcsere a kínált székkapacitást hogyan befolyásolja az előző évihez képest, nem tudott adatokat közölni. Az A220-asok az Air Baltic flottájában 145 székkel üzemelnek, a járatokon leginkább használt A320-asok pedig 154 székes konfigurációban közlekednek.

Szintén az Airline Watch információja, hogy az Air Baltic mellett a Lufthansa öt Boeing 737-est is bérel a Sun Expresstől, valamint az Air Nostrumtól szintén teljes körű szolgáltatással, ugyancsak a nyári időszakra. Ezekből kettő kerül Münchenbe, és Athénba, valamint Mallorcára repülnek.

A lap megjegyezte, hogy tavaly a Lufthansa több járatát azért volt kénytelen törölni, mert nem volt gép, amivel üzemeltette volna a járatot.