Az első osztályú utazási élmény sokszor csak egy álom, de nem a Qantas új, kreatív promóciójával, amelynek köszönhetően a légitársaság féláron adja First és Business Class jegyeit – de csak a szemfüles utazóknak.

A következő hetekben érdemes gyakran ellenőrizni az Airbnb oldalát azoknak, akik a Qantas Frequent Flyer program tagjai, ugyanis elképesztően kedvező ajánlatokat találhatnak az oldalon, méghozzá az első osztályú és business jegyek között.

Az oldalon a „The Qantas Frequent Flyer Team” néven regisztrált szállásadó kínál kedvezményes utazásokat pároknak, illetve négy tagú csoportoknak. A hirdetés általában kényelmes szobát ígér, 35 ezer lábbal a föld felett, remek kilátással és válogatott étel kínálattal.

A kedvezményt a Qantas törzsutas programjának tagjai vehetik igénybe, és a légitársaság elmondása alapján az akciós időszakban bármikor rábukkanhatnak a kedvezményes „szállásokra”. Az útvonalakban többek között London, Los Angeles és Hongkong is szerepel, mindegyik út egységesen 50 ezer Qantas pontért.

First Class ülés a Qantas egyik repülőgépének fedélzetén (Forrás: Qantas)

Ha valaki rábukkan egy ilyen hirdetésre, egyszerűen be kell fizetnie a 20 dolláros foglalót, majd a légitársaság munkatársa ellenőrzi a klubtagságot, és véglegesíti az úti célt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Példaként: két első osztályú repülőjegy Melbourne-ből Los Angelesbe 144 ezer pont, a mostani ajánlatnak köszönhetően azonban 50 ezer pontért foglalhatóak a jegyek.

A légitársaság hűségprogramjának vezérigazgatója elmondta, az ötlet onnan jött, hogy egyes utasok annyi időt töltenek repüléssel, mintha valóban ez lenne az otthonuk: itt alszanak, esznek, dolgoznak. És bizony, az első- és az üzleti osztályú jegyek kényelemben is hasonló élményt adnak, mintha egy Airbnb-s szállást foglalna az ember.