Airbus A340-300-as repülőgépekkel teljesíti járatait Düsseldorf és Bécs között a Eurowings, a Lufthansa diszkont leányvállalata 2018. februárban és márciusban. A négyhajtóműves szélestörzsű repülőgépeket az ugyancsak Lufthansa-leány Brussels Airlines üzemelteti.

A Düsseldorf – Bécs járatokat hetente hat alkalommal repüli A340-es típus 2018. február 15. és március 22. között az Airline Route információi szerint. Bécs mellett Düsseldorf és Palma Mallorca között is beveti a négyhajtóműves Airbust a légitársaság.

Korábban megírtuk, hogy két darab Airbus A340-es repülőgépet fog üzemeltetni a Brussels Airlines a 2018-as nyári menetrendben. Az Airbus A340-esek a Lufthansa flottájából érkeznek és düsseldorfi bázissal repülnek majd Észak-Amerika irányába az Eurowings útvonalain.

A Lufthansa Airbus A340-300-as repülőgépe a Star Alliance légiszövetség festésében. (Fotó: AIRportal.hu)

A két repülőgép Eurowings festést kap, de a légitársaságok közötti (ACMI) szerződés értelmében a két A340-esen dolgozó pilóták és a légiutaskísérők is Brussels Airlines alkalmazottak lesznek. A hajózószemélyzetet a Brussels Airlines toborozza és alkalmazza, de feltétel, hogy németül kell jól beszélnie a jelentkezőknek.

Mint ismert a Brussels Airlines irányítását 2016. decemberében szerezte meg a Lufthansa-csoport, amely 2017. januárjától a low-cost Eurowings leánycég alá rendelte a belga légitársaságot.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.