Bejelentette az IAG-holding, hogy jövő áprilisban bázist nyit Amszterdamban a Level. A csoport fapados márkája az osztrák leányvállalaton keresztül, A320-as típuscsaládba tartozó gépekkel európai járatokat kínál majd innen.

Rövid- és közepes távú, Európán belüli járatokat indít 2019 áprilisában a Level, az IAG-holding fapadosa az Amszterdamban létrehozandó bázisáról – írja az aero.de portál a vállalat bejelentésére hivatkozva.

A kék-zöld-fehér diszkont légitársaság a Schipol repterén is európai útvonalakkal jelenik meg, A320-as típuscsaládba tartozó gépekkel.

Hollandiába is berepül az IAG-holding diszkont cége, de egyelőre nem szélestörzsűekkel (Fotó: Level)

Eleinte hosszú távú járatokra hozta létre a többek közt a British Airwayst és az Iberiát is tulajdonló IAG a diszkont céget. Barcelonában kezdte meg működését az egyébként a szintén a cégcsoporthoz tartozó Iberia által üzemeltetett A330-asokkal, később Párizsban is lett bázis, de az interkontinentális diszkont járatok terén további tervei is vannak a holdingnak.

Mindeközben beléptek az európán belüli piacra is, az idén nyáron Bécsben nyitottak bázist az osztrák bejegyzésű Anisec leányvállalaton keresztül, majd bővítési tervekről nyilatkoztak. Az osztrák fővárosban a Level a csődbe ment Air Berlintől megszerzett A321-eseket üzemeltet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.