Mintegy 12 órás áramszünet bénította meg Atlantát, a világ egyik legnagyobb forgalmú repülőterét. A repülőtéren helyi idő szerint vasárnap 13 óra körül szűnt meg az áramellátás.

Az áramkimaradást egy föld alatti elektromos helyiségben keletkezett tűz okozta, mely 12 órán keresztül megbénította a naponta mintegy 1100 érkező és induló járatot kezelő repülőtér forgalmát. 

Forrás: Atlanta Airport

A hiba következtében az összes utasterminál sötétségbe borult, az utasok a terminálokban rekedtek és a kezdetekben csak amobiltelefonjaikkal tudtak világítani. Más érkező utasok pedig órákra a repülőgépekben maradtak a repülőtér forgalmi előterein és gurulóútjain várakozó repülőgépekben.

Az atlantai repülőtér leállása az USA majdnem teljes légiforgalmában fennakadásokat okozott. A repülőtéren 510 érkező járatot töröltek, 443 pedig késéssel közlekedett. Az induló járatok közül 716-ot töröltek, 554 járat pedig késéssel tudott elindulni a Flightglobal információi szerint.

A reptérzár leginkább a Delta Air Lines forgalmát bénította meg, a légitársaság 767 járatát törölte, 896 pedig késve közlekedett, az Atlantában második legnagyobb forgalmat bonyolító Southwest Airlines 147 járatát törölte, 661 pedig késve közlekedett.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Hétfőre az áramellátás visszaállítását követően a repülőtér már újra üzemelt, azonban a Delta arra figyelmeztette utasait, hogy még ma is közel 300 járatot kell törölniük.

Egy hírtelevízió tudósítása, helyszíni felvételekkel