Az Airbus elkészült a UPS Airlines 52 darab A300-600F áruszállítója közül az első példány pilótafülkéjének megújításával. Az MSN868-as sorozatszámú repülőgép február elején adták át újra az amerikai logisztikai óriáscég légitársaságának az alabamai Mobile-ban működő Airbus-üzemben.

A modernizált pilótafülkével felszerelt A300-as forgalomba állítására az európai EASA-tól tavaly decemberben, az amerikai FAA-től pedig idén januárban szerezte meg a hatósági jóváhagyást az Airbus.

A gyártó a UPS teljes A300F-flottájának megújítására kapott megbízást, az utolsó gépet 2022-ben, a légi csomagszállítás év végi csúcsszezonja előtt át kell adnia.

Az A300-600F repülőgépek pilótafülkéjét a Honeywell gyártó Primus Epic csomagján alapuló új integrált repülésirányító rendszerrel szerelték fel, ennek köszönhetően a repülőgépek üzemelési képességei és hatékonysága megközelíti a mostani generációjú típusokét a gyártó közlése szerint.

A fejlesztések a pilóták munkájának támogatása mellett növelik a repülés biztonságát, valamint a típus karbantartásának hatékonyságát is javítják.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A fejlesztésről korábbi cikkünkben írtunk részletesen.