Évi hatszázezer tonnára bővült a kelet-kínai Hangcsou Nemzetközi Repülőtér légiáru-kezelő kapacitása egy új létesítmény megnyitásával, ide a Universal Translink Airline járata közvetlen összeköttetést biztosít Budapestről.

A Csöcsiang tartományban, a Csientang folyó partján fekvő Hangcsou város nemzetközi repülőterének keleti részén átadták az új nemzetközi légiáru-kiszolgáló létesítményt.

A közel 190 millió euró (1,5 milliárd jüan, 73,6 milliárd forint) értékű beruházással megvalósult, csaknem 157 ezer négyzetméteren elterülő terminál a hozzá kapcsolódó forgalmi előtérrel és egyéb infrastruktúrával évi 600 ezer tonnára növeli a légikikötő postai és áruforgalmi kapacitását.

A fejlesztéssel Hangcsou reptere lett Kelet-Kína második legnagyobb légiáru-kezelő központja a sanghaji Putung mögött.

Forrás: Hangzhou Airport

Az intelligens raktározási megoldásokkal felszerelt, vámkezelést is biztosító létesítmény ötször nagyobb a repülőtér régi cargo-termináljánál, kialakítása a térségben megrendezésre kerülő, nagyszabású Asian Games sporteseményt is támogatja.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Hangcsou és Budapest között a Universal Translink Airline (UTA) biztosít összeköttetést, a hetente négy közvetlen járatot a Wizz Air üzemeltetésében és a magyar állam tulajdonában lévő Airbus A330F repüli.

Fotó: AIRportal.hu