Mivel a nyári menetrend kezdetétől a Lufthansa öt darab A380-asát Münchenbe helyezi, a reptér már javában készül az óriásgépek kiszolgálására. Átalakítanak néhány utashidat e célra, és a biztonsági ellenőrzések területét is bővítik.

Elsőként Los Angelesbe, Pekingbe és Hongkongba járnak majd Münchenből március végétől a Lufthansa ide helyezett Airbus A380-asai. A légitársaság az idén összesen öt óriásgépét költözteti át Frankfurtból, a bajor nagyváros reptere pedig az aero.de cikke szerint már javában készül ezek kiszolgálására.

Jelenleg a Lufthansa és szövetségesei által használt 2-es terminálon összesen két állóhelyen képesek utashidakkal kiszolgálni az A380-ast, ez márciusra két további hellyel bővül.

Kisebb fejlesztés szükséges az óriásgépek kiszolgálásához a szatelitépületben (Fotó: Munich Airport)

Eddig a terminálépületben lévő H47-48-as kapu és a két éve átadott szatelit L11-13-as kapuja szolgált e célra, három utashíddal. Most pedig az utóbbi építmény L24-26-os, illetve 28-30-as, jelenleg két utashíddal rendelkező kapuinál alakítanak ki egy-egy harmadik csápot e célra.

Ezzel tehát összesen négyre növekszik a 2-es terminál kapacitása az A380-asok fogadására. Mindemellett a biztonsági ellenőrzések területén is bővítenek a nagyobb utasmennyiség miatt, őszig négy további folyosót alakítanak ki. Addig pedig a terminál északi részén használhatnak egy zónát az utasok.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ezen kívül egy új, automatizált beszállókártya-ellenőrzést is bevezetnek majd.

Ez a fejlesztés a biztonsági ellenőrzésre sorban állókat rendezi úgy, hogy minél kevesebbet kelljen az embereknek várakozniuk.

A reptérüzemeltető emlékeztet arra, hogy az 1-es (régebbi) terminálon már szereztek tapasztalatokat az A380-asok kiszolgálásában, hiszen az Emirates már jó ideje ezzel a típussal jár Münchenbe.