Az American Airlines és a British Airways közösen jelentette be, hogy megkezdődött a New York-i John F. Kennedy nemzetközi repülőtéren a 8-as terminál fejlesztése, ahová beköltözik a brit légitársaság is.

Forrás: American Airlines

A beruházás, amely várhatóan 2022-ben fejeződik be, 344 millió USA-dollárból valósul meg.

A fejlesztés eredményeképpen a British Airways járatai a jelenlegi 7-es terminálról a megújult 8-as terminálra költöznek, így biztosítva jobb utazási élményt New York és London között a két szövetséges légitársaság járatain.

A két partnercég vezetői elmondták, hogy a megújult terminálon új várók nyílnak majd, nagyobb választékot kínálnak üzletekből és étkezési lehetőségekből, továbbfejlesztik a poggyászrendszert és a hosszútávú járatok beszállókapuit, amelyek így könnyebben elérhetők lesznek.

„A beruházás leginkább a JFK és London közötti járatokat érinti majd, amelyeket a British Airways együttműködésével ugyanabban a terminálban üzemeltetünk majd” – mondta az American Airlines elnöke, Robert Isom. Hozzátette: „Több mint 6500 négyzetméternyi új utasforgalmi és szolgáltató területet adunk át, hogy valóban világszínvonalúvá tegyük a JFK-t.”

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A JFK 8-as termináljának látványterve (Forrás: American Airlines)

A 8-as terminál már most is a legnagyobb a JFK-n, évente 13 millió utast szolgálnak itt ki. A 7-es terminál részleges felújítását tavaly fejezték be, ami szintén az ügyfelek magasabb szintű reptéri élményét hivatott kiszolgálni.

„Izgalmas újítás, hogy a partnerünkkel, az American Airlinesszal együtt költözünk a 8-as terminálra. Bízunk benne, hogy ez a változás még kellemesebb élményt nyújt a JFK-re, az onnan, illetve az azon keresztül utazók számára” – mondta Alex Cruz, a British vezérigazgatója.

A 8-as terminál fejlesztése a John F. Kennedy repülőtéren elkezdődött beruházás része, amelynek révén mintegy 13 milliárd dollárt fektetnek az átalakításokba, hogy 2030-ra az évi várható 75 millió utas kiszolgálása is zökkenőmentesen történjen majd.