A BUD-csoport dolgozói átlagosan 13 százalékkal magasabb bérrel számolhatnak 2022 márciusától, a repülőtér-üzemeltetőnek az üzemi tanácsokkal és szakszervezetekkel kötött megállapodása szerint egyes területeken eléri a 15 százalékot a béremelés mértéke.

A BUD csoport dolgozói magasabb fizetést visznek haza márciustól, köszönhetően a Budapest Airport és a munkavállalói érdekképviseletek megállapodásának.

A repülőtér üzemeltetéséért és biztonságáért felelős cégcsoport az elmúlt időszakban hatalmas lendülettel indult meg előre, összesen több mint kétszáz új kollégával erősítve csapatát, most pedig a tavalyinál jelentősen magasabb minimum bérszinteket határozott meg, minden munkakörben – olvasható a cég közleményében. Ennek eredményeképp
a Budapest Airportnál dolgozók átlagosan 13 százalékos emelést kapnak, már a márciusi bérükkel.

Mindemellett emelkedik a munkába járási költségtérítés összege is, amely a Budapesten kívülről ingázók esetében márciustól 15 Ft/km. A budapesti munkavállalók továbbra is havi bruttó 14 286 forint utazási támogatásra jogosultak, amelynek nettója megegyezik a havi tömegközlekedési bérlet jelenlegi árával.

(Fotó: Budapest Airport/Baranyi Róbert)

A Budapest Airport 100%-os tulajdonú leányvállalatánál, a BUD Security Kft.-nél
az utasbiztonsági ellenőrök kezdő alapbére márciustól bruttó 404 300 forint, amely a tavalyi havi keresetükhöz képest 15 százalékos emelést jelent.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az utasok tájékoztatásáért felelős terminálüzemeltetési és információs munkatársak kezdő fizetése szintén havi bruttó 404 300 forintra emelkedik. A munkatársak az alapfizetésük és a műszakpótlékok mellett negyedéves bónuszra, munkába járási támogatásra és a vállalatnál eltöltött idővel arányos törzsgárda jutalomra is jogosultak.

Az idei bérfejlesztés minden munkakörben jelentős, sok esetben akár havi bruttó 50 ezer forintos alapbéremelést is jelenthet a Budapest Airportnál. Az érdekképviseletekkel kötött megállapodás ezen kívül hagyományosan tartalmazza a karácsonyi bónusz összegét is.

Zahorán-Pirisi Zsuzsa, a Budapest Airport HR-igazgatója a béremelés kapcsán kifejtette: „Nagyon örülök, hogy aláírt bérmegállapodással vághatunk neki ennek a kiemelten mozgalmasnak ígérkező 2022-es évnek. Készülünk a növekvő utasforgalomra és tovább folytatjuk a stratégiai céljaink megvalósítását. A 2022-es béreinkkel és juttatásainkkal, illetve a BUD csoportnál megszokott támogató munkahelyi légkörrel továbbra is vonzó és stabil munkahelyet tudunk biztosítani a munkatársainknak. Mindannyiunk közös célja, hogy utasaink számára a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsuk.”