Átvette első Airbus A350-900-as típusú repülőgépét a China Airlines. Ezzel a tajvani központú légitársaság lett az európai repülőgépgyártó új generációs szélestörzsű típusának kilencedik üzemeltetője a világon.

Fotó: Airbus | © AIRportal.hu

Fotó: Airbus

A China Airlines A350-900-as repülőgépei háromosztályos székezéssel 306 utas szállítására képesek, a fedélzeten 32 teljesen vízszintes ággyá alakítható Business, 31 Premium Economy és 243 turista osztályú ülés került elhelyezésre.

A légitársaság összesen négy darab A350-est vesz át idén az Airbustól, a további három darabot a tervek szerint az év végéig adja át a gyártó.

A légitársaság 14 darab, 306 utas szállítására székezett A350-900-ast rendelt, melyek elsőként a cég európai útvonalain teljesítenek majd szolgálatot. Amszterdamba, Bécsbe és Rómába fognak repülni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az A350-es szolgálatba állítását követően a China Airlines amszterdami és római járatai közvetlen járatokká válnak, azaz közbenső megálló nélkül közlekednek majd, a frankfurti járat pedig minden nap közlekedik majd.

A bécsi járatok hetente három, az amszterdamiak hetente négy, a rómaiak pedig heti kétszer közlekednek majd 2016. decembertől a légitársaság közleménye szerint.

A repülőgép ezek mellett a légitársaság hosszú távú útvonalain fog szolgálatot teljesíteni, európai, észak-amerikai és ausztráliai célpontokra, de bevetik majd néhány kiemelt regionális útvonalon is.

Az A350XWB repülőgépek fokozatosan váltják majd le a China Airlines flottájában a 24 darab A330-as mellett jelenleg szolgálatot teljesítő a 6 darab négyhajtóműves kevésbé gazdaságosan üzemeltethető Airbus A340-es repülőgépet.

Az Airbus eddig 43 vásárló részéről, összesen 810 kötelező érvényű megrendelést szerzett az A350 XWB repülőgépekre.

Ilyen a China Airlines A350-eseinek fedélzete

Forrás: China Airlines

Ajánló Kipróbáltuk a Qatar Airways vadonatúj Airbus A350 XWB-jét

Az Airbus és a Qatar Airways meghívásának köszönhetően elsők között próbáltuk ki az új Airbus A350 XWB repülőgépet, melyet az európai repülőgépgyártó december 22-én, a franciaországi Toulouse-ban adott át a Qatar Airways-nek, a típus első üzemeltetőjének. Részletek…