A Lufthansa január 30-án köszöntötte Münchenben a D-AIXG lajstromjelű, Mannheim nevet viselő, hetedik Airbus A350-900-as típusú repülőgépét. 

Illusztráció. (Fotó: AIRportal.hu)

A Lufthansa flottájának legújabb tagja a tervek szerint február 1-én teljesíti majd első kereskedelmi járatát, valószínűleg az aznap megnyíló München – Szöul útvonalon.

Németország nemzeti légitársasága idén hat új útvonalon veti be az új A350-eseit: Szöul mellett Newark, Chicago és Denver irányába március 25-től, Szingapúr felé pedig március 27-től repülnek majd Münchenből az új repülőgépek. Május elsejétől pedig a München – Vancouver útvonalon kínálja majd az A350-eseinek kimagasló szolgáltatásait a légitársaság.

Emellett a Lufthansa A350-eseti már teljesítenek járatokat Tokió, Peking, Mumbai, Delhi és Boston irányába, müncheni bázisukról.

Már az új festésben érkezik müncheni bázisára áprilisban a Lufthansa kilencedik D-AIXI lajstromjelű A350-900-as repülőgépe.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Díjazott belső tér az A350-eseken

2017-ben a légitársaság a “Német Design Kitüntetés” díjat érdemelte ki az A350 típuson.

A repülőgépeken ergonomikus ülések találhatóak az Economy-osztályon, amik a régebbi konstrukcióhoz képest a nagyobb kényelem mellett több helyet biztosítanak az utasoknak kézipoggyászaik tárolására.

Az A350-esek fedélzetéről már korábban eltűnt a sárga szín.