Ünnepélyes keretek között vette át pénteken az Emirates Hamburg-Finkenwerder repülőterén a légitársaság századik Airbus A380-asát.

Az ünnepségen részt vett Ahmed bin Saeed Al-Maktoum sejk, az Emirates elnök-vezérigazgatója, Tim Clark, az Emirates elnöke, Tom Enders, az Airbus vezérigazgatója, Dominic Horwood, a Rolls-Royce ügyfélszolgálati igazgatója, Ali Al Ahmed, az Egyesült Arab Emírségek németországi nagykövete, valamint Frank Horch, Hamburg gazdaságért, közlekedésért és innovációért felelős szenátora is.

A légitársaság elnök-vezérigazgatója beszédében azt hangsúlyozta, hogy az A380 kiemelkedő hatással van a repülőgépgyártásra és a teljes légiközlekedési iparágra, hiszen több százezer álláslehetőséget teremt, és olyan kapcsolódó területeken is serkenti az innovációt és a termékfejlesztést, mint a földi kiszolgálás, a vendéglátás, a különböző reptéri létesítmények vagy a fedélzeti berendezések.

Fotó: Airbus Industries

Az A380-as repülőgépek új szintre emelik a repülés élményét a vezető szerint. Mint fogalmazott: a gép maga egy műszaki csoda: a világ legnagyobb utasszállító géptípusa, mégis csendes és hatékony, a fedélzeti eszközpark újszerű használatával pedig az Emirates átírta a fedélzeti termékekről és élményekről való elképzeléseket.

Hangsúlyozta: továbbra is elkötelezettek az A380 program mellett, együttműködnek az Airbus-szal és valamennyi partnerükkel, hogy a rendelésből hátralévő 42 gép érkezését várva is folyamatosan fejlesszék az A380-as terméket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Tom Enders, az Airbus vezérigazgatója azt mondta, az Airbus-nál mindenkit örömmel tölt el, hogy az Emirates valóságos látnokként már a kezdetektől hitt az A380 sikerében, és zászlóshajóvá, valamint a működésük gerincévé tette a gépet. Szintén jó érzés hallani az ügyfelektől és utasoktól érkező pozitív visszajelzéseket – tette hozzá.

A Rolls-Royce hajtóművel felszerelt századik Emirates A380-as repülőgép fedélzetén három osztályt alakítottak ki: 14 privát lakosztály található az elsőosztályon, 76 ággyá alakítható ülés a Business osztályon és 426 ülés a turistaosztályon.

A flottába érkező századik A380-as repülőgép egyedi festést kapott, amellyel Zayed bin Sultan Al Nahyan sejk, az Egyesült Arab Emírségek alapító atyjának emléke előtt tiszteleg a légitársaság.

Az Emirates flottájához kilenc évvel ezelőtt csatlakozott a kétszintes A380-as, és azóta több mint 80 millió utas repült ilyen géppel. Az Emirates A380-as járatai Afrika, Ázsia, Ausztrálázsia, Európa, Közel-Kelet és az Egyesült Amerikai Államok több mint 45 desztinációjára repülnek.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!