Aukciót rendez a LOT lengyel légitársaság február 15-én az utasok által otthagyott, csaknem másfél tonna poggyászból – adta hírül honlapján a Rzeczpospolita című lengyel lap.

A LOT varsói székházában fogják kiállítani azokat a csomagokat, amelyekért több mint két évig nem jelentkeztek tulajdonosaik. Idetartoznak a repülőgép fedélzetén hagyott kézipoggyászok és a feladott bőröndök is. A tárgyak egy részét: gyerekholmikat (kocsik, játékok) vagy fogyatékosok által használt eszközöket (mankók, kerekesszékek) karitatív szervezeteknek ajánlják fel – közölte Barbara Pojanowska-Kuras, a LOT szóvivője. A többi holmit azok kapják, akik a legtöbbet fizetnek érte.

Az aukción való részvétel fejében 10 zloty (730 forint) értékű jegyet kellett vásárolni a LOT internetes üzletében (airkiosk.lot.com). A jegyeket február 5-én kezdték árulni, és rövid idő alatt szétkapkodták.

A következő, néhány hónap múlva sorra kerülő aukciót már csak interneten rendezik meg.

Lengyelországban első ízben lesz ilyen aukció, de más légitársaságok már rendeztek hasonló licitálásokat. Ezeknek megvannak a maguk „rajongói”, akik figyelmesen követik, ki és mikor rendez ilyen aukciót. A LOT esetében a kikiáltási ár 10 zlotynál kezdődik. A licitálók nem ismerhetik meg a bőrönd vagy kézipoggyász tartalmát, ránézéssel kell dönteniük, hogy beszállnak-e a versengésbe. Az aukcióból befolyt összeget a LOT a jövőbeni gazdátlan csomagok őrzésére fogja fordítani.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légi utasok által elveszített vagy elhagyott csomagok a nemzetközi poggyászkereső rendszerhez kerülnek. Öt nap után, ha nem sikerül kideríteni a tulajdonos személyét, a csomagot az adott repülőtéren működő legnagyobb légitársaság központi poggyászkereső irodájához továbbítják. Itt két évig őrzik meg, ezt követően megsemmisíthető vagy eladható. Az őrzési idő alatt mindennap ellenőrzik, hogy egy utas – bárhonnan a világból – nem kereste-e az adott csomagot.
http://www.ekonomia.rp.pl/artykul/70625 … Locie.html

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!