Együttműködési megállapodást kötött az Air Europa és a Ryanair, mostantól a spanyol légicég 20 hosszútávú járatára lehet jegyet foglalni a Ryanair honlapján keresztül.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

A légitársaság közlése szerint mától az Air Europa Madridből induló húsz, hosszútávú járatára foglalhatják le jegyeiket, egyebek közt Észak- Közép- és Dél-Amerikába, így Mexikóba, az Egyesült Államokba és Argentínába is.

Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója a közlés szerint Madridban a bejelentéskor azt mondta, légitársasága több mint 50 járatot üzemeltet Madridba. A bejelentés újabb lépése az Always Getting Better szolgáltatásjavító lépéseknek, amelyeknek köszönhetően a Ryanair 130 millióra növelte utasforgalmát az elmúlt évben.

O’Leary jelezte, hogy tárgyalásokat folytatnak egyéb, hosszútávbú járatokat teljesítő légitársaságokkal is, és 2018-ra biztosan tovább bővül majd a partner légicégek listája.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Javier Hidalgo, a Globalia Air Group vezetője szintén örömét fejezte ki a megállapodás miatt, mint mondta, a Ryanair segítségével megduplázták jelenlétüket Európában, mivel ők is hozzáférnek a Ryanair 50 madridi járatához.

A mallorca-i székhelyű Air Europa Spanyolország harmadik legnagyobb légitársasága az Iberia és a Vueling után, jelenleg 53 gépes, Boeingokból, Airbusokból és ATR-ekből álló flottájával 44 célállomásra közlekedik. A társaság a SkyTeam légiszövetség tagja.

A Ryanairnek ez már a harmadik interline-megállapodása, korábban a Norwegiannel és az Aer Lingusszal állapodtak meg hasonló szolgáltatásról. Ezek mellett a Ryanair másfajta lépésekkel is közelít a hálózatosokéhoz hasonló üzemelés felé: Rómában az átszállásokat is biztosítják, igaz, egyelőre háromórás csatlakozási idővel.