Kibővítette code share megállapodását a haldokló South African Airways a dubaji Emirates légitársasággal. A folyamatos állami pénzinjekciókra szolruló cég azt reméli, hogy a plusz utasok kihúzzák majd a veszteségből.

Az eNews Channel Africa a Reuters hírügynökség információi alapján azt írta, hogy az új egyezményt már aláírták, ennek értelmében a már most is meglévő code share megállapodás kibővítése mellett keresik a további együttműködési lehetőségeket is.

Vuyani Jarana, a South African vezérigazgatója az aláírás után azt hangsúlyozta, hogy a kibővített egyezmény a nyereségesség visszaszerzése érdekében elfogadott üzleti terv része.

Fotó: AIRportal.hu

A South African Airways 2011 óta veszteséges, a társaság pénzügyi vezetője nemrég a parlamentben azt mondta, a társaságnak 3,5 milliárd randra (245 millió USA-dollár) van szüksége a következő négy hónapban.

A légitársaság még szeptember végén technikailag becsődölt, mivel a bankok nem adtak újabb hiteleket, a régieket nem tudják refinanszírozni, így cég adósságállománya 1 milliárd dollárral meghaladta a vagyontárgyak teljes, könyv szerinti értékét. Pravin Gordhan, az állami vállalatok minisztere azonban leszögezte: nem hagyják csődbe menni a társaságot.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A cég vezetése agresszív költségcsökkentést jelentett be, ebben leányvállalatok és különböző szolgáltatások kiszervezése is szerepel, és ezzel egy időben a kormánytól is anyagi segítséget kértek, amit folyamatosan meg is kapnak.