Az olaszországi Velencébe indít járatot Budapestről az easyJet. 2016. október 31-től hetente három alkalommal repülnek majd az angol diszkont légitársaság járatai Budapest és Velence között.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

A hétfőnként, csütörtökönként és szombatonként közlekedő járatokra egy útra 8 és 10 ezer forint között lehet repülőjegyeket foglalni az általunk próbált tetszőleges novemberi időpontokra.

A járatnyitás hírét az AIRportal.hu kérdésére a légitársaság is megerősítette, részletes közlést későbbre ígértek.

A Budapest Airport hivatalos közleménye

Nagyszerű hírt jelentett be az easyJet: a világ egyik legromantikusabb reneszánsz városába, Velencébe indít közvetlen járatokat Budapestről. A téli menetrend életbe lépésével, vagyis október végétől heti három járat közlekedik majd, amire az előrejelzések alapján bőven van igény.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A vizek városaként is ismert világhírű Velence az easyJet következő desztinációja, amit elérhetővé tesz a budapesti utasok számára. Október 31-től heti három alkalommal, hétfőn, csütörtökön és szombaton közlekedik majd Airbus A320 típusú gépekkel Budapest és Velence fő repülőtere, a Marco Polo Nemzetközi Repülőtér között. A járatok mindhárom napon különböző időpontokban, egyszer kora reggel, egyszer kora délután, egyszer pedig késő este közlekednek, ami könnyű tervezhetőséget és kiváló választási lehetőséget jelent az utazók számára, attól függően, hogy kinek melyik a komfortos napszak az utazásra.

A jegyek elképesztő áron, irányonként már 13 ezer forinttól foglalhatók az easyJet weboldalán. Velence már a hetedik város az easyJet kínálatában, ami közvetlen járattal elérhető Budapestről, London Gatwick, Berlin, Párizs, Lyon, Bázel és Genf után.

Thomas Haagensen, a régió vezetője elmondta: „Nagyon boldogok vagyunk, hogy bejelenthetjük a hetedik útvonalunkat Budapestről Velencébe, amely egyébként az easyJet egyik legújabb bázisreptere. A város romantikus báján túl fontos pontja az észak-olasz üzleti világnak is. Bízunk benne, hogy az easyJet első magyar-olasz útvonala nagy érdeklődésre tart majd számot!”

A Budapest Airport járatfejlesztési vezetője, Bogáts Balázs nagyon bizakodó az új velencei járattal kapcsolatban. Mint elmondta, a járat valós piaci igényeket szolgál ki. „Csak 2015-ben több mint 16 ezer indirekt utas volt a Budapest és Velence között, vagyis olyan utazók, akik közvetlen járat hiányában más járatokkal, átszállással közlekedtek.” Szintén fontos megjegyezni, hogy az easyJet Velence fő repülőterére, a Marco Polo repülőtérre közlekedik majd, itt található a légitársaság egyik bázisa is. Erre alapozva szinte biztos, hogy a járat egész évben sikeres lesz, vélte a szakember.

Velence alighanem azon kevés városok egyike, amikhez felesleges külön kedvcsinálót írni: az olasz életérzés, a romantikus séták, a lenyűgöző építészet és kultúra egy városon belül találkozik, amit lagúnái tesznek világszinten egyedivé. Az utazási ajánlók szerint leginkább tavasszal és ősszel érdemes Velencébe utazni, de az év bármely időszakában turistáktól nyüzsgő tereket találni, ahol a látnivalók megtekintéséhez türelem, a barangoláshoz pedig csak egy is felfedezőkedv szükséges. 3-4 órás sétával a legtöbb fontos velencei helyszín elérhető, így marad idő belekóstolni az olasz gasztronómiába egy teraszos étteremben.