Nehezen megközelíthető erdős területre zuhant egy magyar gyártású, Magnus Fusion 212 típusú kisgép az Egyesült Államokban a hétvégén, a fedélzeten egyedül tartózkodó pilóta életét vesztette a balesetben.

A CBS csatorna tudósítása alapján a Népszava számolt be arról, hogy szombaton a coloradói Deckers környékén nyoma veszett egy Magnus Fusion 212 típusú, a pécsi Magnus Aircraft Zrt. által gyártott repülőgépnek.

A légi kutatóegységek másnap találták meg a rendkívül nehezen megközelíthető, erdős terepre zuhant gép roncsait. A kiérkező mentőalakulatok csak a pilóta halálát tudták megállapítani. A hatóságok vizsgálatot indítottak a baleset okainak feltárására.

Mint ismert, 2018 májusában a Magnus Aircraft eFusion elektromos meghajtású kisgépe szenvedett balesetet a pécs-pogányi repülőtér közelében, a pilóta és utasa életét veszítette. Később a rendőrségi vizsgálat megállapította, hogy a légijármű lezuhanása egy alacsony magasságon végrehajtott, túldöntött jobb fordulóban bekövetkezett átesés miatt történt, amit nem műszaki gond, hanem a pilóta vezetéstechnikai hibája okozott.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.