Lezuhant egy kisrepülőgép a pécs-pogányi repülőtér közelében, ketten meghaltak – közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.

Azt írták: a repülőtértől pár száz méterre Szalánta irányába eddig ismeretlen okból és körülmények között lezuhant egy kisrepülőgép.

Az MTI híre szerint a légijármű kigyulladt, az azon utazó két ember meghalt.

A Magnus Aircraft tesztrepülést végrehajtó, kétszemélyes elektromos kisrepülőgépe gyulladt ki közvetlenül a felszállást követően. A pilótának és az utasnak esélye sem volt arra, hogy kiszálljon a fülkéből, mindketten bennégtek – értesült a Szabad Pécs.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek később megerősítette, hogy a Magnus Aircraft Zrt. eFusion típusú gépe zuhant le a pécs-pogányi repülőtér közelében csütörtök délelőtt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Illusztráció. (Forrás: MTI)

Az 58-as főút Pogány és Szalánta közötti szakaszát teljes szélességében lezárták.

Popovics Dejan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI kérdésére elmondta: a repülőgépen ketten utaztak, a gép pontos típusának meghatározása folyamatban van, a tűzoltók jelenleg is dolgoznak a roncsok oltásán.

Az MTI délután közzétett friss híre szerint egy 61 és egy 42 éves férfi halt meg a pécs-pogányi repülőtér közelében csütörtök délelőtt történt repülőgép-balesetben – mondta a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek.

Az MTI a helyszínen úgy értesült, hogy a Magnus Aircraft Zrt. repülőgépgyár több munkatársa is a helyszínen tartózkodik, meg nem erősített információk szerint egyiküket a rendőrség meghallgatja.

Popovics Dejan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI kérdésére elmondta: az elektromos repülőgép 10 óra közül szállt fel, megtett két kört, majd ismeretlen okból lezuhant.

A szóvivő csütörtök délután a távirati iroda érdeklődésére tudatta azt is, hogy a rendőrség – szakértők bevonásával – légiközlekedés veszélyeztetése miatt indított büntetőeljárást az ügyben.

A Magnus Aircraft Zrt. a balesetről azt közölte az MTI-vel, hogy a Magnus eFusion típusú kísérleti repülőgép tesztrepülés közben zuhant le. A közleményben az áll, hogy a cég együtt érez az elhunytak hozzátartozóival. A balesettel kapcsolatban további tájékoztatást csak a hivatalos szakértői vizsgálat lezárta után adnak – írták.

A Szabad Pécs megjegyzi, hogy a Pécsen repülőgépgyárat építő, eredendően kecskeméti cég „elődjének” volt már halálos repülőgép-balesete korábban. A Magnus éppen szerdán tartott bejelentést arról Pécsett, hogy a nyár végére megépül a jelentős kormányzati támogatással, 5,1 milliárdból épülő pécsi repülőgépgyár.