A KrasAvia 501-es járatát teljesítő Yakovlev Yak-42 repülőgép az ufai repülőtéren futott túl a leszállást követően helyi idő szerint pénteken a kora reggeli órákban. A baleset idején zivatar volt a repülőtéren.

Az RA-42340 lajstromjelű Yak-42 típusú repülőgép Szocsiból tartott Ufába, amikor a leszállást követően nem tudott megállni a 2513 méter hosszú futópálya betonozott felületén, a repülőgép a túlcsúszást követően a füves talajon mintegy 460 métert sodródott – az aviation-safety.net adatbázisának bejegyzése szerint. A repülőgép a repülőtér mellett vezető közút mentén állt meg.

A Twitterre posztolt helyszíni fotók szerint az utasok és a személyzet vészcsúszdákon hagyta el a repülőgépet. A repülőgép törzse egyben maradt és a fotók tanúsága szerint tűz sem keletkezett.

A repülőgép fedélzetén az első értesülések szerint 131-en tartózkodtak, sérültekről nincs hír.

Az RA-42340 lajstromjelű háromhajtóműves szovjet gyártmányú repülőgépet 1987-ben gyártották, azaz 29 éves. A KrasAvia orosz regionális légitársaság, központja Krasnoyarskban van, 1992 óta működik független cégként, azonban korábban más néven üzemelt. A légitársaság Yak-42, L410, An-32, An-26, An-24, An-3, An-2 típusú repülőgépekből álló flottát és helikoptereket üzemeltet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotók a Twitterről és videók

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!